Επιμένει ο Ντε Γκίντος για τρίτο πακέτο – διαψεύδει σχετική συζήτηση το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Επιμένει ο Ντε Γκίντος για τρίτο πακέτο – διαψεύδει σχετική συζήτηση το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, μιας και είναι απίθανο να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, εκφράζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος.

«Εάν η Ελλάδα δεν ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποιο άλλο είδος συμφωνίας με την Ελλάδα, είτε το αποκαλέσετε σύμφωνο, είτε συμφωνία, ή πρόγραμμα», είπε ο Ντε Γκίντος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, συμπληρώνοντας ότι του φαίνεται απίθανο η Αθήνα να καταφέρει να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότησή της σύντομα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα γίνει συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Μία συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τώρα το ζήτημα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πρόσθεσε ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ένα τρίτο πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι και προηγούμενες δηλώσεις του Ισπανού ΥΠΟΙΚ περί διαπραγμάτευσης για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαψεύσθηκαν από την εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δώσαμε στους εαυτούς μας τέσσερις μήνες προκειμένου να δούμε ποια είναι η αληθινή κατάσταση, να δούμε πώς η Ελλάδα τηρεί τους όρους και να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τι θα ακολουθήσει, που βασικά είναι μια τρίτη συμφωνία διάσωσης» πρόσθεσε ο Ντε Γκίντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή