Αντιδράσεις εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

Αντιδράσεις εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους βγήκαν χθες το πρωί περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» και έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στο Στρατώνι και στο Γομάτι, αντιδρώντας τις αποφάσεις του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για ανάκληση και επανέλεγχο των αδειών της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την απογοήτευση και την ανησυχία τους για το μέλλον των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. «Πιστέψαμε ότι η νέα, αριστερή κυβέρνηση θα βρεθεί στο πλευρό μας και θα υποστηρίξει το ιερό δικαίωμά μας στην εργασία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι δουλεύουν σε μια επένδυση απολύτως νόμιμη, που έχει κριθεί από το ΣτΕ επανειλημμένως, συνεισφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία και ανάπτυξη και αποφάσισαν την κινητοποίηση επειδή πρόκειται για μια υπόθεση, τα μεταλλεία στην Κασσάνδρα, με παρελθόν και μέλλον, διότι ο σχεδιασμός των έργων έγινε από Ελληνες μηχανικούς, που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εκεί, γιατί το περιβάλλον προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Aυτή είναι η ιστορία του τόπου μας, που μετράει 25 αιώνες. Σε αυτά τα Μεταλλεία δούλεψαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, εμείς και τα παιδιά μας», αναφέρουν. «Αυτή η επένδυση που υλοποιείται σήμερα στη Χαλκιδική είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη σε αυτή την ιστορία. Ο σχεδιασμός εγκρίθηκε από το ελληνικό κράτος και επισφραγίστηκε τέσσερις φορές από το ΣτΕ. Η υλοποίησή του στην πράξη γίνεται από σοβαρούς επιστήμονες, ελέγχεται συνεχώς και σοβαρά. Και οι πιο αυστηροί θεματοφύλακες αυτών των ελέγχων είμαστε εμείς οι ίδιοι γιατί αφορά τα χωριά μας και τα παιδιά μας που μεγαλώνουμε σε αυτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή