Ο παιδόφιλος ήταν «γνωστός» στις Αρχές από το καλοκαίρι

Ο παιδόφιλος ήταν «γνωστός» στις Αρχές από το καλοκαίρι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για τις ειδεχθείς πράξεις του σε ανήλικο αγόρι ο 40χρονος Φίλιππος Λεβέντος, που συνελήφθη σχεδόν επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικο, τον οποίο είχε παρασύρει σε ραντεβού με ψευδή δεδομένα μέσω Διαδικτύου.

Ο 40χρονος, που είχε, δυστυχώς, δραστηριότητα και σε χρόνο προγενέστερο, είχε μεν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές από το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν είχε συλληφθεί και η σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί δεν είχε προχωρήσει από την Εισαγγελία της Αθήνας, με συνέπεια να συνεχίσει ανενόχλητος την απεχθή δράση του.

Η Εισαγγελία της Αθήνας, με ανακοίνωσή της χθες, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων, επιχείρησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Οπως προκύπτει, η δικογραφία για τη δράση του παιδόφιλου είχε φθάσει στην Εισαγγελία το περασμένο καλοκαίρι, συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου, και αμέσως δόθηκε εντολή για σύλληψη και αποκάλυψη των στοιχείων του δράστη καθώς υπήρχε καταγγελία για παιδοφιλική συμπεριφορά εις βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Ενα μήνα αργότερα, στο τέλος Σεπτεμβρίου, η δικογραφία επανήλθε στα γραφεία της Εισαγγελίας και πάλι δόθηκε εντολή –αυθημερόν– για σύλληψη και αποκάλυψη των στοιχείων του. Η δικογραφία, στη συνέχεια, χωρίς ο δράστης να έχει εντοπιστεί και συλληφθεί, φθάνει, αυτή τη φορά, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με το ταχυδρομείο!

«Αυτή τη φορά η δικογραφία», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας, «επαναϋποβλήθηκε μέσω του ταχυδρομείου και χωρίς την ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές».

Και ενώ η δικογραφία πια από τον περασμένο Δεκέμβριο μπαίνει μαζί με χιλιάδες άλλες στον σωρό, ο επικίνδυνος παιδόφιλος συνεχίζει τη δράση του μέχρι προχθές, που τελικώς συνελήφθη. Για να υπάρξουν, ενδεχομένως, και άλλες καταγγελίες εις βάρος του, καθώς ουδείς γνωρίζει πόσα είναι τα ανήλικα θύματά του, η Εισαγγελία έδωσε εντολή για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του.

Τέλος, διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιος ευθύνεται για τις απαράδεκτες αμέλειες των αρμοδίων αρχών, που είχαν ως συνέπεια να μην προχωρήσουν εγκαίρως οι έρευνες για τη δράση του παιδόφιλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή