ΗΠΑ: Απαλλαγή Γουίλσον για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν

ΗΠΑ: Απαλλαγή Γουίλσον για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο εναντίον του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον, που πυροβόλησε και σκότωσε τον μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

«Ο Ουίλσον, καθώς δεν έδρασε με εγκληματική πρόθεση, δεν μπορεί να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι παραβίασε τον νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα», κατέληξε η έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η απόφαση εκδίδεται παράλληλα με μία έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τοπική αστυνομία στο προάστιο Σεντ Λούις αντιμετωπίζει ρατσιστικά τους Αφροαμερικανούς.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης, λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα παρόλο που οι Αφροαμερικανοί αποτελούν τα δύο τρίτα του συνολικού πληθυσμού του Φέργκιουσον, εντούτοις οι συλλήψεις που έγιναν από το 2012 έως το 2014 αφορούσαν σε ποσοστό 93% τη συγκεκριμένη κατηγορία του πληθυσμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή