Μεγάλη πίεση στο ευρώ εν όψει συνεδρίασης της ΕΚΤ

Μεγάλη πίεση στο ευρώ εν όψει συνεδρίασης της ΕΚΤ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 και πλέον ετών υποχώρησε χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οπότε και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη. Αργά χθες το βράδυ, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στο 1,1070, με το κοινό νόμισμα να υποχωρεί κατά 0,95% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Νωρίτερα, το ευρώ είχε υποχωρήσει μέχρι το 1,1060, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε χθες με κέρδη 0,7% στις 1.557,03 μονάδες, χάρη στα καλά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο. Εξίσου σημαντικός λόγος για την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ ωθεί τους επενδυτές προς τις μετοχές, σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων από τις πενιχρές ή ακόμη και αρνητικές αποδόσεις που προσφέρουν πλέον πολλά κρατικά ομόλογα.

Την ίδια ώρα, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,49% και ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,40%, διότι πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που είχαν αποκομίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρούσε κατά 0,9% ή κατά 55 σεντ στα 60,47 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή