Πρόστιμα 126.250 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα 126.250 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 126.250 ευρώ σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις του κώδικα χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Ειδικότερα επεβλήθησαν οι εξής ποινές: α) Πρόστιμο συνολικού ύψους 74.250 ευρώ στην εταιρεία Truad Verwaltungs ΑG για παράβαση των υποχρεώσεων γνωστοποίησης αναφορικά με σημαντικές μεταβολές του συνολικού ποσοστού συμμετοχής της στις εταιρείες Coca-Cola HBC, Παπουτσάνης, Frigoglass, Nutriart και Ιντεάλ, β) πρόστιμο 30.000 ευρώ στην HSBC για παράβαση διατάξεων, κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη μη σύναψη σύμβασης με επενδυτή, τη μη ορθή ενημέρωσή του και μη διενέργεια ελέγχου συμβατότητας, γ) πρόστιμο 7.000 ευρώ στη Eurobank για παράβαση διατάξεων του ν. 3606/2007 και της απόφασης 1/452/1.11.2007, αναφορικά με μη σύναψη σύμβασης με επενδυτή και μη διενέργεια ελέγχου συμβατότητάς του κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Eπίσης επεβλήθη πρόστιμο 7.000 ευρώ στην εταιρεία Private Financial Holdings Limited επειδή ανήγγειλε εκπρόθεσμα μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου των εταιρειών Καρδασιλάρης, Νίκας, Μαΐλλης, Alpha Trust Ανδρομέδα και Altec, ενώ πρόστιμο 4.500 ευρώ επεβλήθη στον κ. Γιόχαν Φ. Γκραφ και 1.500 ευρώ στην εταιρεία Novo Invest GMBH, διότι δεν ανήγγειλαν σημαντική μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής, στα δικαιώματα ψήφου της Ιντραλοτ. Τέλος, επεβλήθη πρόστιμο 2.000 ευρώ στην Ελληνοαμερικανική ΑΕΠΕΥ λόγω ανάρτησης λανθασμένων καταχωρίσεων στην ιστοσελίδα της αναφορικά με τις επενδυτικές υπηρεσίες που παρείχε, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 9 παρ. 3 του ν. 3606/2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή