Ησυχος: Υπό μελέτη το περιεχόμενο θητείας

Ησυχος: Υπό μελέτη το περιεχόμενο θητείας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρονική διάρκεια της στρατιωτικής θητείας δεν εξετάζεται, αντίθετα, υπό μελέτη βρίσκεται το περιεχόμενο της θητείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Ησυχος, «μελετάται το τι περιεχόμενο θα έχει η θητεία και τι στόχους θα εξυπηρετεί», επισημαίνοντας ότι σήμερα το περιεχόμενο της δεν είναι τόσο ελκυστικό για τους νέους. Για να αλλάξει, όμως, το περιεχόμενο, σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση, πρέπει να δοθεί βάρος στην αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων μιας συγκροτημένης νεολαίας που διαθέτει μορφωτικό επίπεδο, «αλλά και στους άλλους πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους. Αν, για παράδειγμα, είναι ηλεκτρολόγοι, αν είναι οδηγοί ή αν έχουν άλλες ειδικότητες, πρέπει αυτή η θητεία να συνδυαστεί με μια μοριοδότηση, που θα τους δίνεται φεύγοντας από το Στρατό, προκειμένου να αξιοποιηθεί στην αγορά εργασίας».

Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως του στρατού ξηράς με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας αναφέρθηκε εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής Aμυνας Νίκος Τόσκας. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η αναδιάρθρωση θα προβλέπει την αύξηση ή την μείωση στρατιωτικών μονάδων, όπου είναι απαραίτητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή