Σήμα κινδύνου προς Τσίπρα από Θεοδωράκη

Σήμα κινδύνου προς Τσίπρα από Θεοδωράκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άκρως δυσάρεστο κλίμα που διαπίστωσε ότι υπάρχει για την ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στη Ρώμη αναμένεται να μεταφέρει σήμερα στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Είναι, μάλιστα, παράδοξο ότι η συνάντηση των δύο ανδρών, που γίνεται κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του «Ποταμιού», επιβεβαιωνόταν χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους από το Μαξίμου, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί επισήμως η Σεβαστουπόλεως.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Θεοδωράκης δεν κρύβει τις τελευταίες μέρες ότι θεώρησε αυτονόητο να μεταφέρει διά ζώσης στον πρωθυπουργό όσα αποκόμισε κυρίως από την συνάντησή του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι έχει δημοσιοποιήσει ένα πολύ μικρό μέρος από όσα του είπε (ο κ. Γκάμπριελ εκτίμησε ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει αμέσως στις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, είναι θέμα λίγων εβδομάδων να μη βρίσκει καμία χείρα βοηθείας από τους εταίρους της στην Ε.Ε). Αναλόγως επιφυλακτικό, δε, σημειώνεται ότι ήταν το κλίμα που εισέπραξε ο κ. Θεοδωράκης και στη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς, το οποίο επίσης θα μεταφέρει στον κ. Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ, με μια καθ’ όλα σκωπτική ανακοίνωση το «Ποτάμι» αποδόμησε χθες και τις επιλογές της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, επιδιώκοντας εμφανώς να διαψεύσει την αίσθηση ότι είναι δυνάμει κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, κάλεσε την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών να μάθει το χαρτοφυλάκιό της και να πάψει να αυτοεκτίθεται με αλληλλοαναιρούμενες εξαγγελίες, ενώ με αφορμή την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης άφησε να εννοηθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών τελούν σε πλήρη άγνοια για το πώς θα επιμερίσουν τον συνολικό φόρο των ακινήτων. Επισήμανε, δε, τον κίνδυνο λόγω των λαϊκίστικων δεσμεύσεών της η κυβέρνηση να εξαναγκασθεί να επιβάλει φορολογικούς συντελεστές που θα παραπέμπουν σε δήμευση των μεγάλων περιουσιών και φόρους οι οποίοι θα είναι ανέφικτο να καταβληθούν, εντείνοντας το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Στην ανακοίνωση, τέλος, το «Ποτάμι» καυτηριάζει ως άφρονα την προαναγγελία της κ. Βαλαβάνη ότι στα τέλη Μαρτίου θα γίνουν ακόμη ελαστικότερες οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, διότι έτσι αποθαρρύνει οποιονδήποτε να σπεύσει να τα προπληρώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή