Ελληνική πρεμιέρα με Τσάτουμα

Ελληνική πρεμιέρα με Τσάτουμα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους… γνωριμία με την επιβλητική «O2 Αρένα» είχαν χθες το απόγευμα οι Ελληνες πρωταθλητές που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που αρχίζει σήμερα στην Πράγα. Η αυλαία των ελληνικών συμμετοχών θα ανοίξει με τον Λούη Τσάτουμα που θα πάρει μέρος στους προκριματικούς του μήκους.

Ο άλτης διαθέτει τις δυνατότητες να «φλερτάρει» με τα μετάλλια αλλά για σήμερα ο στόχος του είναι να προκριθεί στον τελικό (6/3). Ταξίδεψε στην Πράγα με επίδοση 8,05. «Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας με απαιτητικές συνθήκες. Ενα λάθος μπορεί να σε αφήσει εκτός των “8” του τελικού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μετάλλια, πιστεύω πως μια επίδοση περίπου στα 8,10 μ. με 8,15 μ., μπορεί να σε ανεβάσει στο βάθρο. Υπάρχουν αρκετοί άλτες που μπορούν να κυνηγήσουν άλματα από 8,10 μ. έως 8,20 μ. και να γίνουν ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ανοιχτού. Πρόκειται για την έκτη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Το 2007 (Μπέρμιγχαμ) ήταν δεύτερος με 8,02. Ο μεγάλος απών του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Γκρεγκ Ράδερφορντ, ο οποίος εφέτος έχει άλμα στα 8,17 μ. «Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο όμως αποφάσισα να αποσυρθώ για να ξεκουραστώ» δήλωσε ο άλτης, ο οποίος έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο παγκόσμιο του καλοκαιριού (Κίνα).

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας βρίσκονται και οι 11 αθλητές και οι αθλήτριές μας που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα (το 2013, στο Γκέτεμποργκ αγωνίστηκαν 12). Στην αποστολή ενσωματώθηκε και η Κατερίνα Στεφανίδη με τον προπονητή της Νικ Χάισονγκ, που ταξίδεψαν απευθείας από τις ΗΠΑ, όπου διαμένουν. «Στην Πράγα θα γίνει δύσκολος αγώνας. Πιστεύω πως τα μετάλλια θα διεκδικήσουν τέσσερις αθλήτριες. Εκτός από μένα και τη Νικόλ υπολογίζω πολύ στις Σιντόροβα και Μπένγκτσον» είναι οι εκτιμήσεις της αθλήτριας για το αγώνισμα επί κοντώ, οι προκριματικοί του οποίου θα διεξαχθούν αύριο.

Ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα έχει και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής επί κοντώ του 2014, το 2013 είχε έρθει 4ος. Τα 7.63 στα 60 μ. εμπ. βοηθάνε τον Κώστα Δουβαλίδη για να ελπίζει σε μία συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος. Είχε πάρει μέρος και στους αγώνες του 2009 και 2013.

Ενας τραυματισμός στο γαστροκνήμιο δεν επέτρεψε στην Γωγώ Κοκλώνη (60 μ.) να προετοιμαστεί όπως εκείνη θα ήθελε. Το όριο για την Πράγα το "έπιασε" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (7.31). «Σε αυτή τη φάση θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα να καταφέρω να πετύχω στην Πράγα μια επίδοση στα 7.30, που ίσως μου δώσει τη δυνατότητα να προκριθώ στον επόμενο γύρο», τόνισε η αθλήτρια που θα πάρει μέρος για πέμπτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Στο άλμα εις ύψος ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Μάστορα, Μπανιώτη, ο Μ. Στεργιούλης θα αγωνιστεί στα 60 μ., η Ελένη Φιλάνδρα στα 800 μ. και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπ. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει, συνολικά, στη διοργάνωση 24 μετάλλια. Τα οποία τα 20 ήταν από το 1994 μέχρι το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή