«Καυτό» τζάμπολ με Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ

«Καυτό» τζάμπολ με Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξασφάλιση της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και από την καλύτερη δυνατή θέση, ώστε να διαθέτει και πλεονέκτημα έδρας, αρχίζει, ουσιαστικά, από την επιτακτική νίκη που χρειάζεται σήμερα (21.45, ΝΕΡΙΤ), κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 9η αγωνιστική των «16».

Οι «πράσινοι» (5 νίκες-3 ήττες) θα παίξουν για τέταρτη φορά με τους Καταλανούς στη φετινή διοργάνωση κι έχοντας ηττηθεί τρεις φορές (δύο στην πρώτη φάση και μία στους 16), δεν έχουν άλλο περιθώριο για να νικήσουν στο πιο καθοριστικό παιχνίδι από τα προηγούμενα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ήταν σαφής για την τελική ευθεία της ομάδας του στους έξι εναπομείναντες αγώνες για την ολοκλήρωση της φάσης των «16»: «Υπάρχουν έξι τελικοί μπροστά μας. Koιτάζουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι.

Γνωρίζουμε την Μπαρτσελόνα, όπως κι αυτή γνωρίζει εμάς. Η Μπαρτσελόνα έχει εξαιρετικούς σουτέρ, μεταφέρει πολύ γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, αλλά σίγουρα έχει αδυναμίες».

Θέμα «καρδιάς και τιμής» χαρακτήρισε τη διεκδίκηση της νίκης, ο Γκάνι Λαουάλ που υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κατάσταση προσαρμογής, ενώ αδημονεί να παίξει μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες του ΟΑΚΑ. Για τη συμπαράσταση των φιλάθλων του ΠΑΟ μίλησε και ο Νίκος Παππάς: «Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ μας βοηθά να παίρνουμε σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές. Υπάρχουν μεμονωμένα παιχνίδια που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος». Η Μπαρτσελόνα προπονήθηκε στο ΟΑΚΑ με… δανεικά παπούτσια από τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν έφτασε η συγκεκριμένη αποσκευή στην Αθήνα, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι περιμένει τον καλύτερο Παναθηναϊκό, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, συγκριτικά με τους προγενέστερους.

• Στο Μιλάνο ταξιδεύει σήμερα η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αυριανό αγώνα με την Αρμάνι, στην Ευρωλίγκα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει τους Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη.

• H κλήρωση για τον τόπο διεξαγωγής του φετινού τελικού Κυπέλλου, Απόλλωνα-Παναθηναϊκού (5/4), έδειξε το Ολυμπιακό στάδιο που είναι η έδρα των «πρασίνων» και οι οποίοι καθίστανται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 16ου τίτλου τους στον θεσμό. Οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ είχαν κάνει διαφορετικές προτάσεις («Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα και γήπεδο στην Αττική) στην ΕΟΚ, η οποία αντιπρότεινε το Ηράκλειο που δεν δέχτηκαν οι δύο ομάδες για την ταλαιπωρία μετακίνησης των ομάδων και των φιλάθλων.

• Στον Πανιώνιο, ο Λουκ Χάνκοκ τραυματίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή