Τηλεφωνήματα και διαρροές χωρίς νόημα

Τηλεφωνήματα και διαρροές χωρίς νόημα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογικά ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ πρέπει να μιλούν συχνά, δεδομένων των συνθηκών. Εάν ισχύει αυτή η λογική υπόθεση, τότε γιατί το Μαξίμου διέρρευσε μόνο χθες την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα; Κι επίσης, αλήθεια είπε ο πρωθυπουργός στον διοικητή της ΤτΕ «είμαι βέβαιος, Γιάννη, θα συμβάλεις τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση –και με όλα τα εργαλεία– της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας»; Προφανώς, ο κ. Στουρνάρας θα κάνει ό,τι μπορεί, όπως ο καθένας στη θέση του. Ωστόσο, η ΕΚΤ έχει καθορίσει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα. Και όλες είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης, όχι της ΤτΕ. Τούτων δοθέντων, προς τι η διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας και του περιεχομένου της; Αν θέλει, ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ό,τι και ο πρόεδρος της Κύπρου. Συναντήθηκε με τον κ. Ντράγκι, για να του ζητήσει να περιλάβει την Κύπρο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες πως τα έντοκα γραμμάτια που εξέδωσε το υπουργείο καλύφθηκαν χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της ΤτΕ, σε αντίθεση με τις διαθέσιμες πληροφορίες. Μάλιστα, σημείωναν ότι εκτός από τις ελληνικές τράπεζες στα έντοκα γραμμάτια «μπήκαν και ξένοι επενδυτές». Κάτι που έρχεται επίσης σε αντίθεση με τις διαθέσιμες πληροφορίες. Ισως, θα ήταν καλό να ενημερώσουν από το υπουργείο Οικονομικών ποιοι ήταν οι ξένοι επενδυτές που τοποθετήθηκαν στα χθεσινά έντοκα γραμμάτια, για να μπορεί να γίνει διασταύρωση μαζί τους αν αγόρασαν έντοκα γραμμάτια τελικά ή όχι.

Αναβλήθηκε και η ενημέρωση

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και η ενημέρωση των εκπροσώπων των πιστωτών μας σχετικά με την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αν και λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, εν τούτοις φαίνεται ότι την αναβολή ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ούτως ή άλλως δεν θα λαμβάνονταν σημαντικές αποφάσεις, σχετικές με τις αποκρατικοποιήσεις. Θα αντιμετωπίζονταν τρέχοντα θέματα λειτουργίας του ταμείου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, διευθετήθηκαν με άλλο τρόπο. Το πιο σημαντικό ήταν η ενημέρωση που ζήτησαν οι πιστωτές για το καθεστώς που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Φρένο στους δημοσιογράφους

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης δεν επέτρεψε χθες να γίνουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους σε μία συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος είχε προσκαλέσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. «Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, θα παρουσιάσει αύριο 04/03/2015, σε συνέντευξη Τύπου, στις 13.00, τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών» ανέφερε η ανακοίνωση, αλλά ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χθες πως δεν πρόκειται για συνέντευξη Τύπου αλλά για απλή παρουσίαση των γραμματέων και δεν θα δεχτεί ερωτήσεις. Επίσης, χαρακτήρισε «ανάγωγο» δημοσιογράφο από ξένο ΜΜΕ όταν ο τελευταίος διερωτήθηκε γιατί δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να θέσουν ερωτήσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup

«Οποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι». Αυτό φαίνεται έχουν κατά νου στον έβδομο όροφο της οδού Νίκης, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κατατεθεί το νομοσχέδιο σήμερα το πρωί –κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει–, στο υπουργείο ίσως θα περιμένουν να προηγηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που είναι προγραμματισμένη επίσης για σήμερα. Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ είναι ενήμερη για το κείμενο του νομοσχεδίου. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ακόμη με νόημα ότι υπάρχει και η συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, μη αποκλείοντας δηλαδή το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα. Νομοσχέδιο, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις πλην της αναστολής των πλειστηριασμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή