4 λόγοι που ερωτευόμαστε τους «λάθος άντρες»

4 λόγοι που ερωτευόμαστε τους «λάθος άντρες»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δεν ξεκινάει μια σχέση σκεφτόμενος ότι κάποια μέρα θα τελειώσει. Οι περισσότεροι αναζητάμε συντρόφους που θα μας δώσουν αγάπη, σεβασμό και τρυφερότητα, όμως καταλήγουμε με ανθρώπους που φοβούνται τη δέσμευση, δεν είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στη σχέση ή θέλουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Τελικά, δεν έχουμε καλή κρίση ή είμαστε ανίκανοι να επιλέξουμε τον σωστό άνθρωπο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κατ’ εξακολούθηση επιλέγουμε τους λάθος άντρες τότε μάλλον συντρέχουν οι εξής 4 λόγοι:

1.Προβάλλουμε αυτό που θέλουμε να είναι αληθινό: Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν συνέχεια τον όρο ‘προβολή’ για να περιγράψουν τον τρόπο με τον όποιο βλέπουμε σε κάποιον χαρακτηριστικά που όμως … δεν τους χαρακτηρίζουν. Συνήθως πρόκειται για χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να είναι δικά μας, σχετίζονται με τα δικά μας όνειρα και ικανότητες. Συχνά δυσκολευόμαστε να δούμε τα αρνητικά ενός ανθρώπου και επιλέγουμε να αντιληφθούμε μόνο τα θετικά και τα χαρακτηριστικά που μας εξυπηρετούν.

2. Μας αρέσουν τα δύσκολα: Κάποιοι άνθρποι είναι εθισμένοι, τρόπον τινά, στις δραματικές καταστάσεις. Προτιμούν τις δυσκολίες από την αληθινή αγάπη (παρόλο που στην πραγματικότητα είναι ίσως πιο δύσκολη και απαιτεί περισσότερες θυσίες) και ως αποτέλεσμα εγκλωβίζονται σε προβληματικές σχέσεις.

3. Ο φόβος της δέσμευσης: Μπορεί να ονειρεύεστε έναν ευτυχισμένο γάμο, μια σχέση που θα σας δώσει όσα θέλετε, όμως στην πραγματικότητα φοβάστε να το επιδιώξετε. Μπορεί να φοβάστε ότι θα βρείτε έναν υπέροχο άνθρωπο και θα τον χάσετε ή μπορεί να έχετε θέματα με την απόρριψη, για αυτό προτιμάτε τους λάθος άντρες και σχέσεις που δεν οδηγούνται πουθενά. 

4. Είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν; Οι άνθρωποι που είχαν κάποια απογοήτευση στο παρελθόν ή μια άσχημη εμπειρία μπορεί να είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το παρόν. Πρόκειται για ένα κύκλο συναισθημάτων που είναι επίπονος και δεν σας αφήνει να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας. Για να επιλέξετε τον κατάλληλο άνθρωπο πρέπει να είστε και συναισθηματικά διαθέσιμοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή