Απόψε στο Κύτταρο οι «Blonde Redhead»

Απόψε στο Κύτταρο οι «Blonde Redhead»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δίδυμοι Ιταλοί Amadeo και Simone Pace και η Γιαπωνέζα Kazu Makino είναι οι «Blonde Redhead» και το Plissken τους φέρνει στην Αθήνα, σε ένα πολλά υποσχόμενο live απόψε στο Κύτταρο.

Οι Blonde Redhead θεωρούνται από τους σημαντικούς εκφραστές της alternative rock και μπορεί να μην κατάφεραν ποτέ να φτάσουν να γίνουν ένα όνομα βαρύγδουπο που θα είναι στα μεγάλα γράμματα των ανά των κόσμο φεστιβάλ και θα γεμίζει στάδια στο άκουσμά του, ωστόσο παρέμειναν στο πλείστον της καριέρας τους ουσιώδεις και συνεπείς και σταδιακά έχτισαν το δικό τους ευδιάκριτο μουσικό προφίλ. Ξεκίνησαν το 1993 από τη Νέα Υόρκη και στους πρώτους τους ήχους έδειξαν τη διάθεσή τους να πειραματιστούν με την underground punk της εποχής. Δοκιμάζοντας φόρμες, άρχισαν τη σταδιακή τους μετάβαση από την post punk στη σύγχρονη avant rock, με στιλάτες κιθάρες, μίνιμαλ ενορχηστρώσεις, indie αποχρώσεις και τα απαλά, συναισθηματικά φωνητικά της Kazu Makino που εσωκλείονται στο μελωδικό πλαίσιο που ορίζουν οι αδερφοί Pace.

Αστείρευτά παραγωγικοί βγάζουν δίσκους που εξερευνούν και επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους στο ατελείωτο σύμπαν της ροκ. Αίσθηση είχε προκαλέσει το «23» (2007) που έβρισκε την μπάντα στην ωριμότητά της∙ ένας δίσκος καλοδουλεμένος, γεμάτος δυναμισμό, όπου μια θορυβώδης, εκρηκτική μουσική εγκιβώτιζε μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και ευαισθησίας. Εκεί το συγκρότημα έφτασε στο υψηλότερο δημιουργικό του σημείο και από εκεί άρχισε ο κορεσμός και κάποιες φορές η ανιαρή επανάληψη. Πλέον οι δοκιμές της τριάδας κάτι θύμιζαν από τα παλιά, κάτι καινούριο προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν, όμως δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν περεταίρω, δεν μπόρεσαν να πουν κάτι διαφορετικό όπως έγινε και με τον καινούριο τους δίσκο που θα κουβαλούν μαζί, το «Barragán», το οποίο, αν και φιλότιμο, χαρακτηρίζεται ως «χλιαρό». Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις αξιόλογες στιγμές της δισκογραφίας τους, το παρελθόν τους όταν έπαιζαν κοιτώντας λοξά τους «Sonic Youth», δίσκους όπως το «23» ή τον προκάτοχό του «Misery is a Butterfly», και σχόλια όσων έχουν δει live τους (είχαν εμφανιστεί πριν δέκα χρόνια στο Gagarin), η εμφάνιση των Blonde Redhead δεν μπορεί να μην είναι ενδιαφέρουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή