Αποτρίχωση: Tips για υπέροχα πόδια

Αποτρίχωση: Tips για υπέροχα πόδια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάρτιος μπήκε, ο ήλιος ακτινοβολεί και μάλλον ανυπομονείτε να βάλετε στην άκρη τα καλσόν, τα κολάν και τα μάλλινα ρούχα σας! Για να το κάνετε αυτό, όμως πρέπει να προηγηθεί το κεφάλαιο «αποτρίχωση». Όχι ότι δεν αγγίζουμε το ξυραφάκι μας και τον χειμώνα, αλλά τώρα χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Ξεκινήστε  να περιποιείστε περισσότερο το δέρμα σας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές πριν (και μετά) την αποτρίχωση!

  • Προμηθευτείτε μία ελαφρόπετρα.

Η ελαφρόπετρα δεν χρησιμεύει στην αποτρίχωση, αλλά σίγουρα θα σας χρειαστεί τώρα που «ανοίγει» ο καιρός.  Χρησιμοποιήστε την μόνο μια φορά την εβδομάδα. Προσπαθήστε με αυτήν να ασκήσετε περισσότερη πίεση στα σημεία με τις σκληρύνσεις(φτέρνες, πατούσες, αγκώνες) και τρίψτε πιο απαλά το ευαίσθητο δέρμα.

  • Μη μουλιάσετε τα πόδια σας πριν το ξύρισμα

To scrub είναι καλύτερο από το “μούλιασμα” , καθώς το δεύτερο αφυδατώνει ακόμη περισσότερο τα πόδια σας. Αν θέλετε, λοιπόν, κάτι γρήγορο, τότε τρίψτε με ζάχαρη το ξηρό σας δέρμα και μετά σκουπίστε το με μία υγρή πετσέτα.

  • Απλώστε αρκετό ξυριστικό αφρό ή κρέμα.

Εάν χρειαστεί να περάσετε κάποια περιοχή παραπάνω από μία φορά, τότε είναι καλό να  χρησιμοποιήσετε και πάλι το ειδικό gel ή αφρό ή κρέμα για το ξύρισμα. Με αυτόν τον τρόπο οι πιθανότητες για ερεθισμούς θα ελαχιστοποιηθούν και η διαδικασία θα διευκολυνθεί αρκετά καθώς οι τρίχες θα έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν πριν κοπούν.  Στην περίπτωση που δεν σας βρίσκεται πρόχειρο κάποιο ειδικό προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρόλουτρο ή κρέμα σώματος και θα έχετε περίπου ίδια αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή