Πρεμιέρα για την «Γιαννούλα Κουλουρού» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πρεμιέρα για την «Γιαννούλα Κουλουρού» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμο να υποδεχτεί απόψε τη Γιαννούλα στο Θέατρο Απόλλων είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας.

Αφορμή αυτής της σουρεαλιστικής κωμωδίας αποτελεί ο τελευταίος και ανεκπλήρωτος γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ουίλσον. Αυτή είναι και η μοναδική σύνδεση με την ιστορίας της Γιαννούλας όπως την ξέρουμε.

Στο έργο η ιστορία είναι αντεστραμμένη. Η Γιαννούλα είναι η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες που ονειρεύονται δόξες και μεγαλεία. Εν γνώσει της γίνεται μέρος της συλλογικής πλάνης, που σκεπάζει την κοινωνία της πόλης, αποδέχεται αυτή την κατάσταση και επιλέγει να μην αντισταθεί. Έτσι, επωμίζεται τις φαντασιώσεις και προβολές του πλήθους, τις συγκεντρώνει όλες στο πρόσωπό της και προτιμά να μην αποκαλύψει την τραγική αλήθεια, αλλά να την αφήσει να λάμψει. Έρμαιο της πομπής των πολιτών, κατευθύνεται προς το Μόλο, αποφασισμένη να θυσιαστεί και να μείνει στην ιστορία ως η γελοία νύφη που περιμένει τον γάμο με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την προσωπική ιστορία της Γιαννούλας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μάγνης και την σκηνοθετούν ο Παναγιώτης Φαφούτης και ο Μίλτος Νίκας.

Στη νέα αυτή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Όλγα Μοσχόβου, την μουσική ο Διονύσης Μπάστας, την κίνηση η Όλγα Σπυράκη , τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Βοηθός σκηνοθετών η Άννα Μαρία Σκιαδά.

Παίζουν: Ονίκ Κετσογιάν, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Μίλτος Νίκας, Γιάννης Πετρούτσος, Ηρακλής Τζαβέλας , Ανδριάνα Χαλκίδη.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πρεμιέρα: Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 21:30

Παραστάσεις: από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:15 – Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 12 γενική είσοδος, 8 φοιτητικό, ομαδικό και 5 ανέργων & ΑΜΕΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή