Να μη χαθεί χρόνος ζητεί ο Θεοδωράκης

Να μη χαθεί χρόνος ζητεί ο Θεοδωράκης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup της Δευτέρας και ότι θα χρειαστεί κι άλλη συνεδρίαση του οργάνου, για να συμφωνηθούν με τους εταίρους οι μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση, αποκόμισε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Το ενδεχόμενο αυτό, άλλωστε, υπονοούσαν ήδη από το πρωί και πηγές του Μαξίμου, οι οποίες δεν έκρυβαν ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν κι άλλα στάδια για να βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα ικανοποιούν όλες τις πλευρές, γεγονός που ερμηνεύτηκε στη Σεβαστουπόλεως ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που ο κ. Θεοδωράκης, στη χθεσινή συνάντηση, φέρεται να υπογράμμισε στον κ. Τσίπρα ότι, κατά τη δική του εκτίμηση, τα χρονικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση για να ανατάξει το κλίμα δυσπιστίας που έχει προκαλέσει απέναντί της είναι οριακά. Και έχει, βέβαια, προφανή σημασία ότι η εκτίμηση αυτή ελέχθη ως το κεντρικό συμπέρασμα που έβγαλε ο κ. Θεοδωράκης από τις πρόσφατες επαφές που είχε, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι έχει ήδη διαμορφωθεί στους εταίρους μας η πεποίθηση ότι αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης όχι μόνον αντιμάχονται κρυφίως τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά επιχειρούν να προωθήσουν αντιμεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, επισήμανε ότι οι διαρκώς αντικρουόμενες εξαγγελίες που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζονται την ίδια στιγμή εκτός συνόρων και επικαλέστηκε ακόμη και παραδείγματα που άκουσε στις επαφές του, για να πείσει τον πρωθυπουργό ότι θα κάνει τεράστιο λάθος αν προσπαθήσει να αθετήσει τις συμφωνίες της χώρας με παρελκυστικές επιλογές. Με το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να τόνισε στον κ. Τσίπρα, ως επιτακτική ανάγκη, οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει να είναι εξειδικευμένες, καλά προετοιμασμένες και να μην επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και τούτο διότι, όπως είπε στον κ. Τσίπρα, υπάρχουν αρκετές πλέον κυβερνήσεις της Ε.Ε., οι οποίες ουδόλως είναι διατεθειμένες να δώσουν άλλο χρόνο στην Αθήνα, κάτι που δεν έκρυψε άλλωστε και στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση. «Με οδηγό την απόφαση του Eurogroup, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια να πάμε τα πράγματα μπροστά, καθώς υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να επιστρέψουν τα πράγματα σε εποχές προ της απόφασης του Eurogroup» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή