Για προεκλογικά ψεύδη κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ

Για προεκλογικά ψεύδη κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προεκλογικά προς τον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 22 Ιανουαρίου 2015 περί ποσοτικής χαλάρωσης, υπενθυμίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παραθέτουν μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά, ένα παράδειγμα για τη σχέση αλήθειας – δημοκρατίας αντιπαραβάλλοντας τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου με τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υποστηρίξουν ότι «τότε λίγοι έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις του κ. Βενιζέλου. Πολλοί ψήφισαν με ενθουσιασμό τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα», και να συμπεράνουν, ακολούθως, ότι «σήμερα μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε καλύτερα τη δύσκολη σχέση αλήθειας και δημοκρατίας».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να κατακτήσει την εξουσία είχε χαιρετίσει την απόφαση της ΕΚΤ, λέγοντας στις 22 Ιανουαρίου ότι οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι διέψευδαν την τότε κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα τον κ. Βενιζέλο και την προειδοποιήση ότι είναι πιθανόν η Ελλάδα να μείνει εκτός των προβλέψεων για ποσοτική χαλάρωση. Οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου παραπέμπουν και σε δύο προεκλογικές ομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, προειδοποιούσε ότι η ποσοτική χαλάρωση θα ίσχυε για την Ελλάδα μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εφόσον δηλαδή βρίσκεται σε πρόγραμμα, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις αξιολογήσεις και έχει αποπληρώσει τα 8,5 δισ. ευρώ παλαιών ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν έως τον Αύγουστο.

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι είχε τότε χαιρετίσει την απόφαση της ΕΚΤ λέγοντας πως «πρόκειται για μία σημαντική απόφαση την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας» και πως «με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό».

Απαντώντας σε αυτά τα αποσπάσματα δηλώσεων που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος σε προεκλογική διακαναλική συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη και λίγο πριν από την κεντρική ομιλία του εκεί, στις 23 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει την ανησυχία του κάνοντας λόγο για «κραυγαλέα, χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της ΕΚΤ», για «τερατώδη σύγχυση» και δημιουργία «ψευδαισθήσεων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή