Σε υψηλό επταετίας οι ευρωαγορές

Σε υψηλό επταετίας οι ευρωαγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από τη Δευτέρα τις αγορές κρατικών ομολόγων. Το ευρώ υποχώρησε προσωρινά κάτω από το 1,10 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,8%. Ομοίως με άνοδο 1% έκλεισε ο γερμανικός DAX, με κέρδη 0,94% έκλεισε και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ακόμη καλύτερη απόδοση είχε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, όπου η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 1,22%.

Καλή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση και για τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Μαδρίτης όπου ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,6% και ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,66%. Αργά το βράδυ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,55% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται στο 1,1020. Οι αγορές κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ ήδη οδηγούν τους επενδυτές προς τις μετοχές σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων. Τα επιτόκια δανεισμού των ισπανικών, ιταλικών και πορτογαλικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν χθες σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν οριακά κέρδη, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 0,58%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή