Βενιζέλος κατά Τσίπρα για αποφάσεις ΕΚΤ

Βενιζέλος κατά Τσίπρα για αποφάσεις ΕΚΤ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες για προεκλογικά ψεύδη απευθύνουν από τη Χαρ. Τρικούπη εναντίον του κ. Αλ. Τσίπρα, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Μάριο Ντράγκι για την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που θέτει σε εφαρμογή η ΕΚΤ. Πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν, χθες, ότι ο πρωθυπουργός «στο πλαίσιο της καλλιέργειας προεκλογικών ψευδαισθήσεων, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας» είχε χαιρετίσει την απόφαση της ΕΚΤ, λέγοντας στις 22 Ιανουαρίου ότι οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι διέψευδαν την τότε κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα τον κ. Βενιζέλο και την προειδοποίηση ότι είναι πιθανόν η Ελλάδα να μείνει εκτός των προβλέψεων για ποσοτική χαλάρωση. Εν συνεχεία, οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου παραπέμπουν σε δύο προεκλογικές ομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προειδοποιούσε ότι η ποσοτική χαλάρωση θα ίσχυε για την Ελλάδα μόνον εφόσον βρίσκεται σε πρόγραμμα, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις σχετικές αξιολογήσεις και αποπληρώσει τα 8,5 δισ. ευρώ παλαιών ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν έως τον Αύγουστο.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν χθες ότι «τότε, λίγοι έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις του κ. Βενιζέλου. Πολλοί ψήφισαν με ενθουσιασμό τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα. Σήμερα, όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη δύσκολη σχέση αλήθειας και δημοκρατίας». Επί των αποφάσεων της ΕΚΤ τοποθετήθηκε χθες και η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία επισήμανε ότι η «χώρα κινδυνεύει από οικονομική ασφυξία, την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη γυρίζει σελίδα, μετά τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ». Η κ. Γεννηματά χθες αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, εκδηλώνοντας την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. Ενώ εκτίμησε (Παραπολιτικά 90,1) ότι το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανακάμψει «πρέπει να κάνει στροφή προς τα Αριστερά, πρέπει να ξαναμιλήσει με την κοινωνική του βάση, πρέπει να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, πρέπει να δώσει μια νέα αφήγηση στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να αλλάξει την εικόνα του, τον τρόπο που εκφράζεται».

Λίγο αργότερα, χθες το απόγευμα, η κ. Γεννηματά μαζί με τους κ. Ι. Κουτσούκο και Β. Κεγκέρογλου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με την οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι το νέο νομοσχέδιο «αποτελεί ουσιαστικά τον “φερετζέ” για να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις διορισμών αναπληρωτών γενικών γραμματέων με στρατιές μετακλητών και συμβούλων». Και γνωστοποίησαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ αυτών των διατάξεων, παρά μόνον όσων αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αντί του υφιστάμενου σχεδίου, επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση νόμου για την παράταση πιλοτικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έως τις 30 Ιουνίου και επέκτασή του σε όλη την επικράτεια από την 1η Ιουλίου 2015. Τέλος, σημειώνεται ότι στον κ. Βενιζέλου επιτέθηκε ο κ. Απ. Κακλαμάνης, καταγγέλλοντας αποκλεισμό του από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και σχέδιο διάλυσης του κόμματος από το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή