Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαγγίνας

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαγγίνας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε, χθες, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Βασίλης Μαγγίνας, έπειτα από σοβαρές επιπλοκές σε επέμβαση στην οποία υπεβλήθη προ εβδομάδος σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Με ρίζες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο γεννηθείς το 1949 Βασίλης Μαγγίνας είχε από νωρίς εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα και το 1979 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., στο πρώτο συνέδριο του κόμματος. Το 1985 προσχώρησε στη ΔΗΑΝΑ, της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου, ενώ ήταν και υποψήφιός της στην Α΄ Αθήνας τον Ιούνιο του 1989. Λίγο μετά επανεντάχθηκε στη Ν.Δ., με τη σημαία της οποίας εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 1993, 1996, 2004 και 2007.

Διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επί Μιλτιάδη Εβερτ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος το 2006 επί Κ. Καραμανλή και έναν χρόνο μετά ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η είδηση της απώλειας του Βασίλη Μαγγίνα έπεσε σαν κεραυνός στη «γαλάζια» οικογένεια, ενώ τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μαγγίνα, ακούραστου αγωνιστή της παράταξής μας. Υπηρέτησε ως βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας το δημόσιο συμφέρον και τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή