Βλαστός: «Η Λίτσα μου έκλεψε 1,5 εκατ. ευρώ»

Βλαστός: «Η Λίτσα μου έκλεψε 1,5 εκατ. ευρώ»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ – και όχι σε 250.000 ευρώ – ανέβασε ο Παναγιώτης Βλαστός απολογούμενος για τρίτη ημέρα στους ειδικούς ανακριτές, την υπεξαίρεση χρημάτων που του ανήκαν, από την εξαδέλφη του Λίτσα Βλαστού που αποτέλεσε και τη βασική μάρτυρα κατηγορίας για τη δράση της συμμορίας των βαρυποινιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παν. Βλαστός, που φέρεται ως ιθύνων νους πληθώρας εγκληματικών πράξεων, κατηγόρησε την εξαδέλφη του για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών σε βάρος του ζητώντας την παραδειγματική της τιμωρία. «Οπως πληρώνω εγώ, φέρεται να δήλωσε στους ανακριτές, να πληρώσει και εκείνη».

Η Λίτσα Βλαστού που αποκάλυψε κρίσιμος πτυχές της δράσης των βαρυποινιτών μέσα από τις φυλακές, βρίσκεται ήδη σε ιδιότυπο καθεστώς προστασίας μετά την απολογία της – είναι και αυτή κατηγορούμενη λόγω της στενής συνεργασίας με τον Βλαστό- και κρατείται στη ΓΑΔΑ παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προφυλακιστεί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία Βλαστού, που συνεχίζεται την προσεχή Τετάρτη, σε ότι αποκαλύπτει για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την παράνομη δράση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι προκειμένου τα χρήματα να ξεπλυθούν τα έδινε στην εξαδέλφη του και επειδή ο άνδρας της ήταν καπετάνιος σε πλοίο που ταξίδευε έξω, τα χρήματα έβγαιναν έξω και έμπαιναν στη συνέχεια στη χώρα σε διάφορους λογαριασμούς ξεπλυμένα και καθαρά.

Ο Βλαστός παραδέχθηκε την συμμετοχή του στις βομβιστικές επιθέσεις κατά της εισαγγελέως Σοφίας Πετράκη, αρνήθηκε όμως την εμπλοκή του στις βομβιστικές επιθέσεις κατά συγγενών του εγκλείστου Ιω. Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και την επίθεση – με εκρηκτικό μηχανισμό- στο σπίτι της Προέδρου Εφετών που τον καταδίκασε για την απαγωγή Παναγόπουλου.

Ο βαρυποινιτης αναφερομενος στους κρατουμενους για οικονομικά εγκλήματα στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP  των φυλακών του Κορυδαλλού, φέρεται να είπε, «κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε το φαΐ της φυλακής…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή