Economist: Η ελληνική οικονομία ξεμένει

Economist: Η ελληνική οικονομία ξεμένει

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική οικονομία ξεμένει» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου που δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Economist, το οποίο υποστηρίζει ότι ο νεοεκλεγείς Ελληνας πρωθυπουργός, «θα πρέπει να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του».

Στο άρθρο καταγράφεται η αρνητική επίδραση των πρόωρων εκλογών στην ελληνική οικονομία, μιας και, όπως τονίζεται, «φρέναρε» την ανάκαμψη την οποία είχε παρουσιάσει τους πρώτους μήνες του 2014, μετά από έξι συνεχή χρόνια ύφεσης.

Ακόμη, ο Economist αναφέρεται στο περιβάλλον ασφυξίας το οποίο έχει διαμορφωθεί στα ταμεία του κράτους, αλλά και στα υψηλά ποσοστά εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, ως αποτέλεσμα του κλίματος αβεβαιότητας που επικράτησε, ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεων της Αθήνας με τους εταίρους της και των νέων φόβων για ενδεχόμενο «Grexit».

«Η Ελλάδα δεν θα δει χρήμα, αν δεν τηρήσει την δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις, τις οποίες οι δανειστές της θεωρούν αναγκαίες, προκειμένου να επέλθει δημοσιονομική ισορροπία», συνεχίζει το άρθρο και προσθέτει πως «μπορεί η Αθήνα να κέρδισε την άδεια των πιστωτών της για χαμηλότερους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστόσο ακόμη και αυτή η παραχώρηση μπορεί να αποδειχθεί ανούσια».

«Για να ξαναβρεί η Ελλάδα την οικονομική της ανάκαμψη, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αθετήσει ακόμη περισσότερες προεκλογικές υποσχέσεις», συμπληρώνει ο Economist και καταλήγει:

«Ακόμη όμως και αν ο Ελληνας πρωθυπουργός το πράξει εξ ολοκλήρου, δεν υπάρχει τρόπος να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει στην οικονομία εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων μηνών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή