Για στενή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ

Για στενή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά τηλεφωνικών επαφών πραγματοποίησε το Σάββατο (7/3) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τα είπε σε καλό κλίμα τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, όσο και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Ολάντ για μια στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, ενώ έκλεισαν ραντεβού αρχικά για το Παρίσι και έπειτα για την Αθήνα, χωρίς να έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες των συναντήσεών τους.

Στην επικοινωνία του με τον Μάριο Ντράγκι, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις, τονίζοντας παράλληλα πως σέβεται απόλυτα την αυτονομία της.

Τέλος, ο έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει την χώρα μας με τα ίδια κριτήρια, ανεξάρτητα με το αν ο υπουργός οικονομικών λέγεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή