Νέος πρόεδρος της ΕΕΤ ο κ. Σάλλας

Νέος πρόεδρος της ΕΕΤ ο κ. Σάλλας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, θα αναλάβει νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα. Για την τοποθέτηση του κ. Σάλλα στην ΕΕΤ έχουν συμφωνήσει όλες οι συστημικές τράπεζες, και θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της ΕΤΕ. Ο κ. Σάλλας, με μακρά διαδρομή στον τραπεζικό κλάδο, είναι από τους εμπειρότερους τραπεζίτες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναδιάταξη δυνάμεων στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σάλλας θα αντικαταστήσει τον κ. Γιώργο Ζανιά, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας. Παραδοσιακά πρόεδρος της ΕΕΤ ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, παράδοση η οποία στηριζόταν στο γεγονός ότι η Εθνική ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Ωστόσο σήμερα, μετά τη ριζική αναδιάταξη δυνάμεων στον τραπεζικό τομέα που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Πειραιώς βάσει ενεργητικού, δανειακού χαρτοφυλακίου και καταθετικής βάσης έχει αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της αγοράς. Η ανάπτυξη της Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1991, όταν ο κ. Μ. Σάλλας, επικεφαλής μιας ομάδας σημαντικών Ελλήνων επιχειρηματιών, προχώρησε στην εξαγορά της τράπεζας από τον δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή