Ποτάμι: «Να μην έχουν οι πολιτικοί χρήματα στο εξωτερικό»

Ποτάμι: «Να μην έχουν οι πολιτικοί χρήματα στο εξωτερικό»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρ ομαδόν κατά των σημερινών υπουργών, αλλά και των προηγούμενων που φυλάσσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, εξαπέλυσε χθες το «Ποτάμι». Μάλιστα, σύσσωμη η Κ.Ο. έσπευσε να καταθέσει ερώτημα στη Βουλή, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να απαντήσει «αν έχει εικόνα του αριθμού των μελών της που έχουν καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», όπως και να δημοσιοποιηθεί ποιοι υπουργοί και βουλευτές μετέφεραν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2010 έως το 2014.

Είναι αδιανόητο, αναφέρεται στην ερώτηση, την ώρα που η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών πλήττει τη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και οδηγεί σε φυγή κεφαλαίων και υστέρηση εσόδων, να υπάρχουν υπουργοί και βουλευτές που έχουν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό, ενώ ο κ. Θεοδωράκης ερωτά ευθέως και το προεδρείο της Βουλής για ποιους λόγους, ακόμη και σήμερα, δεν έχει δημοσιοποιηθεί το «πόθεν έσχες» του 2013. Η σημασία που προσδίδει ο επικεφαλής του «Ποταμιού» στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκε από προχθές, καθώς ήταν μια από τις βασικές αιχμές στην εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την ίδρυση του «Ποταμιού».

Αν κάτι, ωστόσο, χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Θεοδωράκη ήταν οι υψηλότατοι τόνοι έναντι των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους, με αφορμή την παταγώδη διάψευση των προεκλογικών τους υποσχέσεων, κάλεσε «να ζητήσουν έστω ένα σιγανό συγγνώμη για την Ιστορία». Με αφορμή, μάλιστα, τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, αξίωσε από τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι έχει νωπή εντολή και να κυβερνήσει αντί να προσπαθεί να μεταφέρει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες του κόσμου, ενώ απάντηση θέλησε να δώσει και σε όσους πολίτες αναρωτιούνται «τι χειρότερα θα πάθουμε με δραχμή». «Μια χώρα που εισάγει όχι μόνον πετρέλαιο αλλά ακόμη και γάλα, αλεύρι και κρέας, χωρίς ισχυρό νόμισμα είναι καταδικασμένη απλώς να πεινάσει» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Με αφορμή, τέλος, τη χθεσινή μη απόφαση του Eurogroup, το «Ποτάμι» κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να σπαταλά χρόνο σε επικοινωνιακές κινήσεις και ασκήσεις εσωκομματικών ισορροπιών και να λάβει επιτέλους αποφάσεις» προειδοποιώντας την ότι «όσο καθυστερεί τόσο διαπραγματεύεται από χειρότερη θέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή