Νέα διοικητής του ΟΑΕΔ η κ. Μ. Καραμεσίνη

Νέα διοικητής του ΟΑΕΔ η κ. Μ. Καραμεσίνη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση να «πάρει την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ στα χέρια της» έδωσε χθες η νέα διοικητής του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη. Με αιχμές για καθυστερήσεις προγραμμάτων που θα μπορούσαν «να αξιοποιηθούν από περισσότερους από 100.000 ανέργους» συνοδεύθηκε η παραίτηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Από το βήμα της Βουλής, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνη για θέματα εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, Μαρία Καραμεσίνη, ξεκαθάρισε ότι κάποια από τα προγράμματα που περιμένουν στην ουρά για να εγκριθούν, και συγκεκριμένα αυτά της κοινωφελούς εργασίας και της επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, θα «τρέξουν» άμεσα. Η κ. Καραμεσίνη τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του επιχειρησιακού μοντέλου ΟΑΕΔ, προκειμένου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους ανέργους.

Η νέα διοικητής του Οργανισμού υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα της μετέφερε και ο κ. Αμπατζόγλου, ο ΟΑΕΔ δεν αντιμετωπίζει άμεσα ταμειακό πρόβλημα, παρότι τα τελευταία χρόνια, το ΙΚΑ οφείλει στον Οργανισμό 10,2 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Αμπατζόγλου κάνει λόγο για προγράμματα απασχόλησης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από περισσότερους από 100.000 ανέργους, αλλά χρειάζεται «άμεση πολιτική απόφαση» για να υλοποιηθούν. Πρόκειται για τα προγράμματα:

• Κοινωφελούς εργασίας.

• Επιδότησης της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

• Εμπροσθοβαρή προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί και έχουν υποβληθεί πολλές δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ανέργων.

• Πολλές δράσεις μαθητείας, επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.

• Δράσεις για το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία».

Ειδική αναφορά υπάρχει στην επιστολή παραίτησης τόσο για την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό, όσο και για την προσπάθεια αναδιοργάνωσής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή