Apple Watch: Από $349 και σε 9 χώρες από τις 24 Απριλίου

Apple Watch: Από $349 και σε 9 χώρες από τις 24 Απριλίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητα και τις λειτουργίες του Apple Watch, «της πιο προσωπικής συσκευής που κατασκευάσαμε ποτέ» όπως είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, έδωσε η αμερικανική εταιρεία σε εκδήλωσή της που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε το «έξυπνο» ρολόι θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις (Apple Watch Sport, Apple Watch και Apple Watch Edition) από τις 24 Απριλίου, αρχικά στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Το πιο φθηνό μοντέλο θα κοστίζει $349 και θα ανήκει στη σειρά Apple Watch Sport, η οποία θα διαθέτει «κάσα» από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Οι τιμές στη σειρά Apple Watch θα ξεκινούν από τα $549 και θα φτάνουν τα $1049, ενώ τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η κοστολόγηση του πολυτελούς Apple Watch Edition, στα 10.000 δολάρια, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων και συλλεκτικό.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η εταιρεία περιέγραψε αρκετές από τις λειτουργίες του ρολογιού, που είναι συμβατό με όλα τα μεταγενέστερα μοντέλα από το iPhone 4S. Έτσι, το smartphone θα μπορεί να προβάλλει πληροφορίες για τον καιρό ή ειδοποιήσεις από το ημερολόγιο, ενώ θα υποστηρίζει και τηλεφωνικές κλήσεις, χάρις στο ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο. Επίσης, θα ενσωματώνει τον ψηφιακό βοηθό Siri, για φωνητικές αναζητήσεις.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, το ρολόι θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να παρακωλυθεί τη φυσική κατάσταση του χρήστη, όπως τον αριθμό των βημάτων ή τους παλμούς του, παρέχοντας επίσης συγκεντρωτικά στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση. Όσον αφορά την αυτονομία του, ο Κουκ ανέφερε πως η μπαταρία του θα έχει διάρκεια «ζωής» έως και 18 ωρών, για τυπική χρήση.

Εκτός από το Apple Watch, στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ένα νέο 12’’ MacBook Air, το ελαφρύτερο και λεπτότερο MacBook που κατασκεύασε ποτέ η Apple. Διαθέτοντας μία νέα θύρα USB-C, παρόλο που η οθόνη του έχει ανάλυση 2304×1440 pixel, η μπαταρία του έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιεί όλο τον διαθέσιμο χώρο. Επομένως, η Apple υπόσχεται αυτονομία 24 ωρών σε τυπική χρήση ή 9 ωρών για συνεχές σερφάρισμα στο Web. Η τιμή του θα ξεκινά από $1299, ενώ η πώλησή του θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Τέλος, η εταιρεία αναβάθμισε και τα προϋπάρχοντα μοντέλα της σειράς MacBook Air, όπως και το 13'' MacBook Pro.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή