Περισσότεροι γονείς και μαθητές επιλέγουν PIERCE!

Περισσότεροι γονείς και μαθητές επιλέγουν PIERCE!

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το PIERCE, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, υπήρξε πάντα από τα γνωστότερα σχολεία των Αθηνών, λόγω των 140 χρόνων ιστορίας του και του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού του συστήματος. Τα τελευταία χρόνια η προτίμηση γονιών και μαθητών για το σχολείο γίνεται ολοένα και πιο έκδηλη. Θεαματική είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο PIERCE, που ξεπερνά στο συνολικό αριθμό μαθητών το 40% για τα δύο προηγούμενα έτη. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την εισαγωγή στη Α’ Γυμνασίου με αύξηση διετίας 120% αλλά και στην πρώτη Λυκείου όπου περισσότεροι από 100 νέοι μαθητές έκαναν αίτηση εισαγωγής το 2014.

Τι είναι αυτό που κάνει το PIERCE κορυφαία επιλογή;

  • Το πολυδιάστατο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του σχολείου, που διασφαλίζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού και την ακαδημαϊκή επιτυχία στις μελλοντικές σπουδές των μαθητών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των μαθητών μέσα στο σχολείο αλλά και εξωτερικά (μέσω ομίλων τέχνης, πολιτισμού, ρητορικής, επιστήμης, επιχειρηματικότητας, κ.ά.), που τους βοηθά να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους και να εξελίσσονται ως δημιουργικά μέλη της παγκόσμιας σχολικής κοινότητας.
  • Η σημαντική οικονομική στήριξη που προσφέρει το PIERCE, μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος ακαδημαϊκών & αθλητικών υποτροφιών, αλλά και οικονομικής ενίσχυσης. Για το 2014-15, το 32% των μαθητών του σχολείου έχουν λάβει κάποιας μορφής οικονομική βοήθεια, έναντι 14% το 2012-13.
Περισσότεροι γονείς και μαθητές επιλέγουν PIERCE!-1

Το PIERCE αναπτύσσεται, οι αξίες του μένουν ίδιες!

Παρά την μεγάλη ανάπτυξη των δύο τελευταίων ετών, το PIERCE εξακολουθεί να διατηρεί το ζεστό οικογενειακό κλίμα που το χαρακτηρίζει και την ποιότητα που το έκανε να ξεχωρίσει.

Πώς όμως το έχει επιτύχει; 

  • Χάρη στη λειτουργία του θεσμού Καθηγητή – Συμβούλου για κάθε τμήμα, που φροντίζει για όλη την ομάδα των παιδιών του σε επίπεδο ακαδημαϊκής αλλά και συναισθηματικής ισορροπίας και εξέλιξης.

    Ο Καθηγητής – Σύμβουλος ζει μαζί με τα παιδιά όχι μόνο τις διδακτικές ώρες του, αλλά επενδύει και επιπλέον χρόνο, από την ώρα Συμβούλου έως και όλες τις ώρες εκπαιδευτικών επισκέψεων, εκδηλώσεων, εκδρομών ή φιλανθρωπικών δράσεων. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη στους γονείς όταν ο Καθηγητής –Σύμβουλος επικοινωνεί μαζί τους για να συζητήσει γιατί ο Κώστας δεν έφερε 2 -3 φορές την εργασία του ή γιατί η Μαρία ήταν σήμερα στενoχωρημένη και δεν μιλούσε με τις φίλες της.

  • Χάρη στο ολοένα αυξανόμενο εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό που αποτελείται από καθηγητές με ειδίκευση στον κλάδο τους ή στα παιδαγωγικά. Έτσι, ο αριθμός των μαθητών που καλείται να επιβλέψει κάθε καθηγητής είναι σταθερός και διασφαλίζει την εξατομικευμένη φροντίδα, την προσωπική επαφή με τα παιδιά και την προσεκτική επιτήρηση.

Το PIERCE επιβεβαιώνει τη λαμπρή του ιστορία του, αποδεικνύοντας ότι ένα σχολείο μπορεί να εξελίσσεται χωρίς να αφήνει πίσω τις αξίες του.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο: www.pierce.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή