Ανησυχία Καμίνη για παράτυπους μετανάστες

Ανησυχία Καμίνη για παράτυπους μετανάστες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαμόρφωση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης, με την απουσία των δημοτικών αστυνομικών από τη μία και τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που απελευθερώνονται από την Αμυγδαλέζα από την άλλη, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση που πραγματοποιήθηκε χθες. Οι δύο άντρες φάνηκαν να συμφωνούν σε βασικά θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η ανακοίνωση του κ. Πανούση: «Το υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς τους».

Η επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας με συγκεκριμένες αρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σειρά από ζητήματα στο κέντρο της πόλης, όπως η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των τραπεζοκαθισμάτων και της ηχορρύπανσης, τα οποία με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούν να ελεγχθούν, τέθηκε ως θέμα από την πλευρά του δημάρχου. Ο κ. Πανούσης εμφανίστηκε θετικός, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί, αναφέροντας ότι η αρμοδιότητα για την επανασύσταση του σώματος ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο. Ο κ. Καμίνης προθυμοποιήθηκε να συντάξει σχετική νομοθετική πρόταση και να ενημερώσει την ΚΕΔΕ. Οσον αφορά στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που σταδιακά απελευθερώνονται από την Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ανήσυχος, δεδομένου ότι οι δομές του δήμου δεν επαρκούν και ούτε έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να στηρίξουν μεγάλο αριθμό ατόμων. «Πράγματι, έχουν καταγραφεί άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζονται κονδύλια που δεν υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή με δυσκολία μπορεί να εξασφαλιστεί σίτιση για ορισμένους», ανέφερε στέλεχος του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη γυρίσει η Αθήνα πίσω, δηλώνοντας κατηγορηματικά μετά τη συνάντηση: «Επαναλαμβάνω εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να επανέλθουμε στην προ δυόμισι ετών κατάσταση. Αυτό είναι ένα κεκτημένο, το κατέκτησε με μεγάλο κόπο η αθηναϊκή κοινωνία και δεν επιτρέπεται οπισθοχώρηση τέτοιου είδους». Και ο κ. Πανούσης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε προβληματισμένος όσον αφορά στον τρόπο που θα εξασφαλιστούν οι δομές που απαιτούνται για να στηριχθεί η νέα πολιτική. Πάντως, μεθαύριο Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Πανούσης αναμένεται να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, όπου σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν θα θέσουν και το θέμα των κονδυλίων για τη μετανάστευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή