Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα προειδοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στις στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, «θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τις συζητήσεις, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα. Αν αυτό εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο, τότε η διαδικασία δεν θα αρχίσει».

Παράλληλα, μιλώντας νωρίτερα στο ολλανδικό κανάλι RTL είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα με τους όρους της δανειακής συμφωνίας, διαφορετικά οι αγορές θα αρχίσουν να χάνουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να αρχίσουν άμεσα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα και με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να γίνει αύριο κιόλας», τόνισε όσον αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα ανοίξει τον δρόμο για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Αν το πρόγραμμα εξακολουθήσει να "κείτεται νεκρό στη γωνία", τότε δεν θα υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη σε αυτό και θα επιστρέψει το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην Ελλάδα», προσέθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να λάβει καμία δόση, μέχρι να θέσει σε εφαρμογή της μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά για αυτές.

«Απλά η είσπραξη των χρημάτων χωρίς καμία ενέργεια, δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή