«Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης»

«Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, προσφοράς και ποιότητας αποτελεί το Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης». Πρόκειται για εξαιρετική πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το ευρύ κοινό.

Με τις «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, από τους πλέον ειδικούς, τα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών και μελετών σε πεδία που ενδιαφέρουν κάθε φιλομαθή και φιλίστορα.

Το Πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει τους εξής κύκλους: «Ανατολικοί λαοί»«Ελλάδα: Οι πρώτες κοινωνίες»«Οι μεγάλοι προϊστορικοί πολιτισμοί του Αιγαίου»«Η κλασική Ελλάδα: Στον πυρήνα της ταυτότητας»«Η πρόσληψη της αρχαιότητας στους νεότερους χρόνους».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Σκουφά 45), 24 Απριλίου-22 Μαΐου 2015, από τις 18:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ., και θα προσφερθούν αφιλοκερδώς από διδάσκοντες του Τμήματος.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα προβλέπονται δίδακτρα 90 ευρώ ανά κύκλο και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική/ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος και του Πανεπιστημίου.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στον ιστότοπο http://www.arch.uoa.gr/diadromes, όπου και οι οδηγίες για τον τρόπο υποβολής της. Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 727740, Δευτέρα-Πέμπτη, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή