Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελλη Πασπαλά και Vassilikos

Θεσσαλονίκη

Δύο σημαντικοί ερμηνευτές, η Ελλη Πασπαλά και ο Vassilikos, πραγματοποιούν την Παρασκευή 20/3 μια ξεχωριστή παράσταση με μελωδίες τόσο από το ελληνικό όσο και το ξένο μουσικό ρεπερτόριο, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εναρξη στις 9 μ.μ. Πληροφορίες στο 2310 895938.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

«Σκοτεινή Μνήμη»

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours διοργανώνει το Σάββατο ιστορικό περίπατο με τίτλο «Σκοτεινή Μνήμη», οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και θέμα την πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Η περιήγηση περιλαμβάνει στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος, γλυπτά και κτίρια, καθώς και αφήγηση των συγκλονιστικών γεγονότων που συνδέονται μαζί τους. Στις 5.30 μ.μ., σημείο συνάντησης το Αγαλμα Βενιζέλου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Σκηνές από ένα γάμο»

Λάρισα

Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Σκηνές από ένα γάμο», με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, το οποίο περιοδεύει ανά την επικράτεια. Αυτή την Πέμπτη 19/3 ανεβαίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξενάγηση του ΜIEΤ

Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Χαίρε, ω φιλτάτη Συρία» στη Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Ολγας 108), έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας. Πληροφορίες στα 2310 295 170 και 2310 295 171.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πάτρα

Την Πάτρα επέλεξε φέτος η Εταιρεία Συγγραφέων για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, διοργανώνοντας μεγάλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης το Σάββατο 21/3. Εκεί, συγγραφείς, μέλη της εταιρείας, θα διαβάσουν κείμενα με θέμα τις γέφυρες επ’ ευκαιρία της έκδοσης του ημερολογίου «ΓΕΦΥΡΕΣ» 2015. Στις 8 μ.μ.

ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

«Διπλή» έκθεση στη Vlassis Art Gallery

Οι εικαστικοί Βασίλης Καρκατσέλης και Θάνος Καρώνης, μαζί με τις ομάδες καλλιτεχνών που συντονίζουν, παρουσιάζουν δύο παράλληλες εκθέσεις με θεματικό άξονα την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα και υλικά του φυσικού τοπίου, άλλοτε επεξεργασμένα και άλλοτε όχι. Μέσω της παραθέησης, πορευόμενοι δηλαδή ο ένας δίπλα στον άλλο, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν την ομαδική τους έκθεση στη Vlassis Art Gallery υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑ -νάστευση -μόρφωση -κίνηση». Βεροίας 6, στα Ανω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 28/3.

ΚΑΒΑΛΑ

«Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας»

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την εταιρεία «Libarte» με το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας», σε σκηνοθεσία Μιχάλη

Αγγελίδη. Η παράσταση αποτελεί μια αντιστροφή του μύθου της Κασσάνδρας, όπου η ιέρεια ανταποκρίνεται στον πόθο του θεού Απόλλωνα, με αποτέλεσμα η ένωσή τους να αποτελέσει ένα νέο σημείο τομής του ίδιου του κόσμου. Στις 9 μ.μ. Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ (7 φοιτητικό-άνεργοι). Για πληροφορίες στο 2510. 22.08.76-7.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι Imam Baildi στο Fix Factory

Οι εκρηκτικοί –και με φανατικούς «ακολούθους»– Imam Baildi έρχονται για μια εμφάνιση, αυτό το Σάββατο, στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης. Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Viva La Fiesta», το συγκρότημα καλεί σε μια βραδιά χωρίς ώρα λήξης, γεμάτη μουσική, φλερτ, χορό και εκτόνωση. Για το συγκεκριμένο λάιβ ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με γενναίες δόσεις λάτιν, σε συνδυασμό με τις γνωστές τους χορευτικές συνταγές και τη βοήθεια του MC και παραγωγού Τζεφ Γκονζάλες, του Panama Cardoon και άλλων εκλεκτών καλεσμένων. Στις 10 μ.μ.

ΑΠΘ

Μνήμη θυμάτων Αουσβιτς από ΚΟΘ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς – Μπίρκεναου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά την Κυριακή 15/3 τη μνήμη όσων δεν επέστρεψαν ποτέ, με έργα κορυφαίων συνθετών εβραϊκής καταγωγής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ερρίκου Φρεζή και τη σύμπραξη του τσελίστα Βασίλη Σαΐτη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή