Χρήση ανοιχτού λογισμικού στην ελληνική εκπαίδευση

Χρήση ανοιχτού λογισμικού στην ελληνική εκπαίδευση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του ανοιχτού λογισμικού έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο “Κεντρων Πιστοποίησης Μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)”

Στον πίνακα των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού των εργαστηρίων πληροφορικής αναγράφεται ρητά ότι θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο μόνο το λογισμικό και λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Με τον τρόπο αυτό αποκλείονται από την ένταξη στο μητρώο τα εργαστήρια που λειτουργούν με Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα http://ts.sch.gr/wiki/Linux/

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ προτείνει την αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών των εργαστηρίων της πρόσκλησης ώστε να συμπεριληφθούν και τα σχολικά εργαστήρια που έχουν υιοθετήσει το ανοιχτό λογισμικό καθώς και να συμπεριληφθούν στις πιστοποιήσεις και τα πιο δημοφιλή λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Eδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την επιστολή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή