Σύντομα (17/03/15)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 200.000 ευρώ για τα αναδρομικά ενστόλων

Πρόστιμο 200.000 ευρώ για μη εφαρμογή της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων, καλείται να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών. Η τριμελής επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ υπό τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, Σωτήρη Ρίζο, επιδίκασε με 4 αποφάσεις πρόστιμο 50.000 ευρώ, που καλείται να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών στις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος καθώς και στην Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, αντίστοιχα. Στις αποφάσεις τονίζεται μάλιστα, πέραν της καταβολής του προστίμου, η υποχρέωση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την ακυρωτική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που εκτός από την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων βασει Μνημονίου, έκρινε ότι θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά οι διαφορές των αποδοχών καθώς και την επαναφορά των μισθών των ενστόλων στα προ Μνημονίου επίπεδα.

OTEglobe: Αύξηση τζίρου και μείωση κερδών το 2014

Οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών και κάμψη κερδών παρουσίασε στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η θυγατρική του ΟΤΕ, OTEglobe. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 287,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 2% σε σχέση με το 2013. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν το 2014 σε 18,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2013 κατά 20%. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 7 εκατ. ευρώ, έναντι 13,7 εκατ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρήση. Η πτώση της κερδοφορίας αποδόθηκε από τη διοίκηση της OTEglobe κυρίως στην αύξηση του ανταγωνισμού και τη συνεπακόλουθη πτώση τιμών. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η καθυστέρηση ή αναστολή υλοποίησης σχεδίων ανάπτυξης στην ευρύτερη αγορά της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, λόγω της αβεβαιότητας και της πολιτικής αστάθειας που υπάρχει σε χώρες όπως η Λιβύη. Η OTEglobe αναφέρει ότι από το 2007, οπότε αυτονομήθηκε από τον ΟΤΕ, έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα το 80% των εσόδων προέρχεται από διεθνείς πελάτες από το εξωτερικό.

«Aθάνατη Αθήνα»

είναι ο τίτλος αφιερώματος του ισπανικού ηλεκτρονικού περιοδικού Vis-a-Vis. H Μarketing Greece, σε συνεργασία με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, διοργάνωσε την αποστολή του ισπανικού Μέσου στην Αθήνα, το οποίο φιλοξένησε ειδικό πολυσέλιδο αφιέρωμα για την ελληνική πρωτεύουσα. Το Vis-a-Vis είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά ισπανικά περιοδικά και από τα σημαντικότερα στις ισπανόφωνες χώρες. Μέσα από το πολυσέλιδο αφιέρωμα, ο δημοσιογράφος που συνόδευε την αποστολή αποτύπωσε τις πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες του κατά τη διάρκεια των φωτογραφίσεων και των οργανωμένων περιηγήσεων στην Αθήνα. Η Marketing Greece προγραμματίζει και άλλες φιλοξενίες ξένων δημοσιογραφικών αποστολών στη χώρα.

Δύο νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Toν Μάιο θα κάνει έναρξη λειτουργίας το Ikos Olivia στη Χαλκιδική, το νέο ξενοδοχείο των Ikos Resorts, σύμφωνα με ανακοίνωση του ξενοδοχειακού Ομίλου. Θα προηγηθεί στις 27 Μαρτίου η λειτουργία του άλλου ξενοδοχείου του Ομίλου, Ikos Oceania, επίσης στη Χαλκιδική. Ο Ομιλος αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν με μενού αστέρων (Michelin) και διάσημους σεφ, ενώ επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει την έννοια του all inclusive θα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν την εστίασή τους σε τοπικά και επιλεγμένα εστιατόρια εκτός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, σημειώνει ότι χρησιμοποιεί πολλά τοπικά προϊόντα στα εστιατόριά του.

Η συμβολή των τεχνολογιών στο περιβάλλον

Τη συνδιοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Η συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο περιβάλλον, ενέργεια, βιομηχανία και Δημόσια Διοίκηση» ανακοίνωσε η FITCE Hellas. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2015 και συνδιοργανωτές είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ–Η) και η Ενωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ). Η ημερίδα είναι μία από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το νέο προεδρείο της FITCE (Federation of Telecommunications Enginneers of EU) Hellas. Η Ενωση, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, έχει διευρύνει τη στελέχωσή της, περιλαμβάνοντας ως μέλη πλέον κάθε επιστήμονα που απασχολείται στον τομέα των ΤΠΕ. Μέλος μπορεί να είναι ακόμη και νομικοί, στελέχη μάρκετινγκ κ.ά. αρκεί ν’ απασχολούνται στον τομέα των ΤΠΕ, είπε ο πρόεδρος της FITCE Hellas, Κων. Σιδηρόπουλος. «Το ελληνικό τμήμα της FITCE εργάζεται για τη σύσφιγξη των σχέσεων και την περαιτέρω συνεργασία των μελών-κρατών της FITCE-Europe, ώστε να θεσμοθετηθεί ως επίσημος σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή