«Κρυφτό» μεταξύ Χίλτον και Κάραβελ

«Κρυφτό» μεταξύ Χίλτον και Κάραβελ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα τα όπλα έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να μη γίνουν αντιληπτοί οι χώροι στους οποίους διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Αθήνας και εκείνων των δανειστών της χώρας. Εκτός από το ότι ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από ελληνικής πλευράς ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας διαμένουν ως συνήθως στο Χίλτον και πως εκεί γίνονται κάποιες συναντήσεις, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επισήμως ότι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα και λίγα μέτρα πιο μακριά. Στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Ωστόσο, το τελευταίο όπλο που επιστρατεύτηκε στο «κρυφτό» από τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η τακτική της παραπλάνησης. Οπως πληροφορείται η στήλη, σε μία από τις αίθουσες του Κάραβελ, όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη των δύο πλευρών, έξω από την πόρτα είχε αναρτηθεί ότι λαμβάνει χώρα συνεδρίαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!

Ερχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επιδιώκει αυτές να γίνουν ομαλά, με τη λήξη της θητείας των περισσότερων διοικητικών συμβουλίων. Την 1η Απριλίου αναμένεται να αναλάβει ως νέος διοικητής στον ΟΑΕΕ ο δικηγόρος Τ. Πετρόπουλoς, στη θέση της απερχόμενης Γ. Κωτίδου. Πρόεδρος στο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑ, στη θέση του κ. Τ. Παπανικολάου, αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) Θ. Καποτάς, ενώ χθες, εκρίθηκε από τη Βουλή ο διορισμός του κ. Γ. Φραγκισκάτου στο Ταμείο Προνοίας Δημόσιων Υπαλλήλων, στη θέση του κ. Μ. Κωνσταντίνου.

Ψάχνουν πιο… «κομματικό»

«Ακέφαλη» παραμένει η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθώς από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε παραιτήθηκε ο κ. Π. Σελέκος, δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του. Για τη θέση αυτή προοριζόταν ο κ. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος μάλιστα είχε ενημερωθεί για τις αρμοδιότητες της εν λόγω γραμματείας και ανεπισήμως είχε γίνει η παρουσίασή του στους υπαλλήλους. Ο διορισμός, ωστόσο, του κ. Στεφάνου δεν προχώρησε, με κάποιους να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή σε ενστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θεωρήθηκε αρκούντως «κομματικός». Οι εκκρεμότητες, πάντως, είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η έγκριση στρατηγικών επενδύσεων και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Υπέρ Grexit λόγω υστεροβουλίας ή άγνοιας

Για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist. «Μέσα από τις δυσκολίες που μπορεί να αναδειχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί να προταθεί από ορισμένες πλευρές, λόγω υστεροβουλίας ή και άγνοιας, μια έξοδος από το ευρώ ως η καλύτερη επιλογή. Από οικονομική πλευρά, ίσως και από πολιτική, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος για την Ελλάδα και πολύ υψηλό κόστος για την ίδια την Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Βέττας.

Κυβερνητική διάψευση για το «πάγωμα» του ΕΣΠΑ

Ως «ανυπόστατα» διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας τα δημοσιεύματα περί «παγώματος» των 25 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για τη χώρα μας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, παραπέμποντας στην «παραγωγικότατη» ετήσια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία συζητήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη του προγράμματος. Αν και δεν τίθεται θέμα «παγώματος», κανείς ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τόσο στη συγκρότηση των νέων δομών διαχείρισης όσο και στην προκήρυξη των λεγόμενων εμπροσθοβαρών δράσεων. Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή δύο δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρομεσαίων, καθώς οι προσκλήσεις για την προκήρυξή τους είναι, όπως σημειώνει, έτοιμες, χωρίς όμως να έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές δράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή