ΗΠΑ: Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησε να ενταχθεί στο ΙΚ

ΗΠΑ: Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησε να ενταχθεί στο ΙΚ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός βετεράνου της αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και να υποστηρίξει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης, άσκησαν οι αρχές των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το σώμα των ενόρκων σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Τάιροντ Νέιθαν Ουέμπστερ Που, ο οποίος σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία και να γίνει μέλος της οργάνωσης, για προσπάθεια παροχής υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, καθώς και για απόπειρα παρακώλυσης της δικαιοσύνης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Τάιροντ Νέιθαν Ουέμπστερ Που είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία που εργαζόταν ως μηχανικός αεροσκαφών και τον τελευταίο χρόνο ζούσε στο εξωτερικό. Μάλιστα στην προσπάθειά του να ταξιδέψει από την Αίγυπτο στην Τουρκία και εντέλει στη Συρία τον σταμάτησαν οι αρχές στα τουρκικά σύνορα.

Επειτα από έρευνα που έγινε στις αποσκευές του βρέθηκε ένας υπολογιστής καθώς και άλλες συσκευές που περιείχαν βίντεο με προπαγανδιστικά μηνύματα υπέρ των τζιχαντιστών. Επίσης, βρέθηκε ένα γράμμα στο οποίο αναφέρεται ότι προτίθεται «να κάνει χρήση όλων των ικανοτήτων που τού έδωσε ο Αλλάχ για να υπερασπιστεί το Ισλαμικό Κράτος».

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή