Τσάμπιονς Λιγκ: Αίσιο τέλος για Μονακό και Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Αίσιο τέλος για Μονακό και Ατλέτικο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονακό και Ατλέτικο αναδείχθηκαν πρωταγωνίστριες στα χθεσινά θρίλερ του Τσάμπιονς Λιγκ και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Η Μονακό χάνοντας από την Αρσεναλ με 0-2 και η Ατλέτικο επικρατώντας στα πέναλτι με 3-2, μετά το 1-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Η Ατλέτικο ξεκίνησε με τον αέρα του φαβορί και σκόραρε με τον Σουάρεθ στο 27΄ αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, έριξε ταχύτητα και δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία των Γερμανών. Το 1-0 οδήγησε στην παράταση, εκεί τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Ο Κίσλινγκ εκτέλεσε άουτ το τελευταίο κρίσιμο και… χάρισε την πρόκριση στους Ισπανούς, με τον Τόρες να σκοράρει νωρίτερα στο τελευταίο πέναλτι για την ομάδα του.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μόγια (23΄ Ομπλακ), Γκάμεθ, Μιράντα, Χιμένεθ, Χουανφράν, Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά, Κάνι (46΄ Ραούλ Γκαρσία), Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς (83΄ Τόρες).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ουέντελ, Σπάχιτς, Τοπράκ, Χίλμπερτ, Κάστρο, Μπέντερ (105΄ Παπαδόπουλος), Σον (77΄ Ρόλφες), Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Ντρμιτς (69΄ Κίσλινγκ).

Στο Πριγκιπάτο του Μονακό, η Αρσεναλ έκανε ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει το εις βάρος της 1-3 στο Λονδίνο, αλλά η προσπάθειά της έμεινε στη μέση. Επικράτησε με 2-0 της Μονακό, έχασε μοναδική ευκαιρία στο 83΄ με τον Ζιρού και έμεινε με την πικρή γεύση του αποκλεισμού. Η πρόκριση για τους Λονδρέζους ουσιαστικά δεν χάθηκε χθες, αλλά στις 25 Φεβρουαρίου στο «Εμιρέιτς», όπου είχαν δεχθεί το τρίτο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα γκολ του Ζιρού στο 36΄ και του Ράμσεϊ στο 79΄ δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τους Αγγλους.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Αμπντενούρ, Γουάλας, Ντιράρ (86΄ Ελντερσον), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Μπερμπάτοφ (70΄ Μπερνάρντο), Μαρσιάλ (60΄ Καράσκο).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ (83΄ Γκιμπς), Μπεγιερίν, Οζίλ, Καθόρλα, Κοκλέν (63΄ Ράμσεϊ), Ζιρού, Σάντσεζ, Γουέλμπεκ (72΄ Γουόλκοτ).

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους προσβλέπουν σε πρόκριση στην οκτάδα απόψε στις τελευταίες ρεβάνς της φάσης των 16, έχοντας προβάδισμα με σκορ 2-1 από τον πρώτο αγώνα.

Μετά τη νίκη της στο Μάντσεστερ επί της Σίτι, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε και στην καλή της φόρμα και στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Παρότι μάλιστα την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στο «Κλάσικο», ο Αντρές Ινιέστα ισχυρίζεται ότι το ματς απόψε είναι πιο σημαντικό από εκείνο με τη «Βασίλισσα».

Και η Γιουβέντους δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο απόψε. Ο Ιταλός προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραδέχεται ότι αν δεν σκοράρει η ομάδα του πιθανόν να αποκλειστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή