«Ποτάμι»: Να τερματιστεί η αβεβαιότητα

«Ποτάμι»: Να τερματιστεί η αβεβαιότητα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο την επικείμενη συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ, για να εκλείψει η πρωτοφανής αβεβαιότητα που δοκιμάζει τη χώρα, κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Το νόημα αυτό είχαν οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ζητώντας επί της ουσίας από τον κ. Αλ. Τσίπρα να αδιαφορήσει για την ενδοκομματική κριτική που του ασκείται και να μη χάσει την ευκαιρία της συνάντησης για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές σκοπιμότητες ή εσωκομματικές ισορροπίες.

«Ανεγκέφαλοι»

«Κάποιοι στην Ελλάδα δεν χαίρονται γι’ αυτή τη συνάντηση και εννοώ όλους αυτούς που προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του «Ποταμίου», φωτογραφίζοντας την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Κάτι που σημειωτέον έκανε και σε συνέντευξή του στους Financial Times, στην οποία χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους» όσους επιδιώκουν την ανατίναξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με τη Γερμανία, αλλά το “Ποτάμι” είναι μαζί με τη Γερμανία στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος που είναι μια πιο δίκαιη Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Θεoδωράκης και, θέλοντας μάλλον να απαντήσει εκ προοιμίου σε όσους επικρίνουν τις θέσεις του, πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με Γερμανούς δημοσιογράφους και τους εξήγησα ότι η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, και ειδικά ο κύριος Σόιμπλε, πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να μη βρίσκει συνεχώς ευκαιρίες να εκτοξεύει συνθήματα κατά των Ελλήνων, καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του».

Εξηγώντας την έκκληση Θεοδωράκη στον κ. Τσίπρα να αξιοποιήσει την επικείμενη συνάντηση, στελέχη της Σεβαστουπόλεως τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες της χώρας και να μην επιμείνει σε άγονες αξιώσεις, απλώς για να ακουστούν στις τηλεοράσεις. «Θα πρέπει η χώρα να πάψει να ταλαντεύεται ως προς το αν θα παραμείνει στο ευρώ και ο κ. Τσίπρας έχει μια μοναδική ευκαιρία να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι η κυβέρνησή του έχει και ρεαλιστικό σχέδιο αλλά και αποφασιστικότητα να το εφαρμόσει», έλεγαν συνεργάτες του, εκφράζοντας την ελπίδα τους στο Μέγαρο Μαξίμου να έχουν εκπονήσει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να αποσπάσει τη δημοσιονομική χαλάρωση και τη μείωση της υποχρέωσης μεγάλων πλεονασμάτων, κάτι που πρωτίστως επιζητεί η χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή