Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη 1,57% έκλεισε χθες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ο μεγάλος κερδισμένος μιας συνεδρίασης που έκλεισε με απώλειες για τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Η βρετανική αγορά πήρε ώθηση από την άνοδο που σημείωσαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών και των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Οι μετοχές των πετρελαϊκών προσέθεσαν 13 μονάδες στον δείκτη FTSE 100 χάρη στις φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για όσες εταιρείες του κλάδου δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν, αντιθέτως, με απώλειες συντονιζόμενες με τη Wall Street που κινούνταν νευρικά εν αναμονή της απόφασης της Fed για τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική της πολιτική. Ετσι με απώλειες 0,48% έκλεισε ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης και επίσης με απώλειες 0,69% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Με κέρδη 0,47% έκλεισε, αντιθέτως, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 και με οριακή άνοδο 0,09% ο CAC 40 της Γαλλίας. Ελαφρά άνοδο σημείωσαν, άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να κυμαίνεται αργά το βράδυ στα 42,39 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 53,32 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή