Επαναφορά κοινωνικού πόρου για το ΜΤΠΥ ζήτησε η ΑΔΕΔΥ

Επαναφορά κοινωνικού πόρου για το ΜΤΠΥ ζήτησε η ΑΔΕΔΥ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΑΔΕΔΥ για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ζητώντας την επαναφορά του κοινωνικού πόρου που καταργήθηκε, αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση.

Το αδιέξοδο για τα οικονομικά του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, που ζητεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την προγραμματική της δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και τα μερίσματα.

Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική Ενωση των Δημοσίων Υπαλλήλων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι οι μοναδικοί πόροι του ΜΤΠΥ ήταν οι εισφορές των εργαζομένων και η κράτηση 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου που κατευθυνόταν στο Ταμείο είχε συνεισφορά της τάξης του 25% στον συνολικό προϋπολογισμό του και έχει καταργηθεί από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Ταμείου αποδεικνύεται και από την απόφαση του Δ.Σ. του για αίτημα έκτακτης επιχορήγησης από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εξετάζει τρόπους ώστε να αποφευχθούν οι μειώσεις στα μερίσματα. Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ είχε αντιδράσει στην προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και μείωσης των μερισμάτων και σύμφωνα με τις καταγγελίες της, είχε ματαιώσει προσπάθειες για μαχαίρι της τάξης του 63%. Τώρα, ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την κυβέρνηση να επαναφέρουν άμεσα την κράτηση 3% υπέρ του ΜΤΠΥ και επίσης, να αποφασίσουν την επιπλέον χρηματοδότησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή