Ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί… δημοσιευμένα κείμενα

Ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί… δημοσιευμένα κείμενα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών από τη μία και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη ξέσπασε χθες στη Βουλή, με αφορμή όσα ο κ. Γ. Βαρουφάκης ανέφερε χθες περί αδυναμίας των υπηρεσιών να βρουν στο αρχείο του υπουργείου έγγραφα σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις της χώρας.

«Ζήτησα από τις υπηρεσίες να βρουν το αντίγραφο της επιστολής», είπε ο κ. Βαρουφάκης στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου και συνέχισε: «Μου είπαν, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο δεν υπάρχει, ότι βρίσκεται στο προσωπικό, εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη, το οποίο πήρε μαζί του». Παράλληλα είπε ότι δυσκολεύτηκε να βρει στο υπουργείο του οποίου προΐσταται ακόμη και την ίδια τη δανειακή σύμβαση: «Πήρε τρεισήμισι μέρες για να βρεθεί. Δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και τη μετέπειτα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. Αναγκάστηκα να έλθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να το πάρω», είπε.

Οι τοποθετήσεις αυτές του υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν εντονότατες αντιδράσεις από στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Αν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει πού βρίσκονται νομικά κείμενα δημοσιευμένα στην εφημερίδα της κυβέρνησης και στο Διαδίκτυο, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον υπουργό και την κυβέρνηση. Μέχρι να εντοπίσει τα κείμενα που δεν ξέρει, μήπως να φέρει στη Βουλή τα κείμενα που ο ίδιος έχει διαπραγματευθεί και που όλοι οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι έχει υπογράψει;», αναφέρει σε αυστηρούς τόνους ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης. «Οποιος δεν μπορεί να αναζητήσει έγγραφα στο ΦΕΚ πρέπει να επιστρέψει στο νηπιαγωγείο», σχολίασε ο κ. Μ. Βορίδης (Ν.Δ.). «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε παρά να αναζητήσει το ΦΕΚ ώστε να διαπιστώσει τις αναφορές στις αποφάσεις του Eurogroup και στην επιστολή του προκατόχου του, ενώ θα αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά για να βρει την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, που είναι αναρτημένη από την αρχική της μορφή με όλες τις μεταβολές που έχει υποστεί  στην ιστοσελίδα της Βουλής», είπε από την πλευρά του ο κ. Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι αν και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η πράξη του κ. Χαρδούβελη ήταν σύννομη («Ο υπουργός –δεν το ήξερα αυτό– έχει δικαίωμα ό,τι εντάσσεται στο προσωπικό, εμπιστευτικό του πρωτόκολλο να το παίρνει μαζί του μετά την απομάκρυνσή του από την υπηρεσία του, από το υπουργείο»), ο νόμος πρέπει να αλλάξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή