Ανοδος στην Ευρώπη λόγω Fed, πτώση στην Αθήνα λόγω αβεβαιότητας

Ανοδος στην Ευρώπη λόγω Fed, πτώση στην Αθήνα λόγω αβεβαιότητας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε την εσωστρεφή του πορεία υποχωρώντας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση. Στην Αθήνα η συνεδρίαση ξεκίνησε με κέρδη, αλλά οι δείκτες υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων ξαναπήραν καθοδική κατεύθυνση. Ο Γενικός Δείκτης υπέστη απώλειες 1,94% και διαμορφώθηκε στις 723,66 μονάδες. Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές μετά τη θετική τάση που δημιούργησε την Τετάρτη η ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σχεδόν μετά από μία δεκαετία, αν και αυτή δεν πρόκειται να γίνει τον Απρίλιο. Ωστόσο, το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει εύθραυστο λόγω των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους-δανειστές τους.

Στο επίκεντρο της χθεσινής μέρας βρέθηκε και η πορεία των τιμών πετρελαίου, το οποίο συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Ειδικότερα η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε με απώλειες 2,73% στα 43,44 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse 100 ενισχύθηκε 0,25% κλείνοντας στις 6.962,32 μονάδες, ενώ επίσης κέρδη 0,55% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 400,83 μονάδων. Πτώση 0,2% κατέγραψε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και διολίσθησε στις 11.899,40 μονάδες. Κατά 0,08% υψηλότερα κινήθηκε ο γαλλικός δείκτης CAC 40, φθάνοντας στο επίπεδο των 5.037,18 μονάδων.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν και οι μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, καθώς ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 11.091 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός δείκτης PSI 20 στο χρηματιστήριο της Λισσαβώνας ενισχύθηκε 0,84% και διαμορφώθηκε στις 5.871,55 μονάδες.

Στο επίκεντρο των αγορών παρέμεινε και η αγορά της Ελβετίας, καθώς η κυβέρνηση αναθεώρησε καθοδικά την ανάπτυξη για φέτος και για του χρόνου, μετά την κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να απελευθερώσει το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ. Ο δείκτης Swiss market έκλεισε με άνοδο 0,78% και έφθασε τις 9.328,48 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή