Ενταση στο δημ. συμβούλιο της Αθήνας για τα γκράφιτι

Ενταση στο δημ. συμβούλιο της Αθήνας για τα γκράφιτι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είστε κυβέρνηση, φερθείτε ως κυβέρνηση». Εκκληση στη… λογική σε ιδιαίτερα οξύ τόνο απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο όταν εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα του καθαρισμού των γκράφιτι και της μονιμοποίησης υπαλλήλων του δήμου. Στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίστηκαν εκπρόσωποι των καθαριστριών που εργάζονται στον δήμο –η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος Ιουνίου– ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Τότε, δημοτικοί σύμβουλοι από την «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ), όπως και ο Νίκος Σοφιανός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), εμφανίστηκαν θετικοί.

Στη συνέχεια, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανίστηκαν κριτικοί απέναντι στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να καθαρίσει τα δημόσια κτίρια από τα γκράφιτι. Ειδικά για την προσπάθεια που γίνεται για τον καθαρισμό του Πολυτεχνείου, τόνισαν ότι «όσο και να καθαρίσετε, τα κτίρια από κάτω είναι εγκαταλελειμμένα», προσθέτοντας ότι με την εμμονή της δημοτικής αρχής στους καθαρισμούς και την ευταξία «βάζουμε έναν κόσμο απέναντί μας». Στελέχη του δήμου ανέφεραν ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» όταν δημοτικός σύμβουλος όσον αφορά τα επεισόδια στη Νομική Σχολή και στο κέντρο κατηγόρησε τον δήμαρχο για ροπή στην αστυνομοκρατία και τόνισε «ένα αυτοκίνητο κάηκε, θα το αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε με σκληρά λόγια προς τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Ορισμένοι, κυρίως από την παράταξη της “Ανοιχτής Πόλης”, δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αλλαγή που έχει επέλθει μετά τις 25 Ιανουαρίου. Εχουμε μία νέα κυβέρνηση που είναι υποχρεωμένη να φυλάξει τα σύνορα, να προστατεύσει τα δημόσια κτίρια, να φροντίζει να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης των παράτυπων μεταναστών, να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίζει την ευνομία στην πόλη. Η περίοδος του 4% και της γενικής και επί παντός επιστητού διαμαρτυρίας έχει περάσει». Ο δήμαρχος τόνισε ότι τέτοιες φράσεις (σ.σ.: για το αυτοκίνητο) δείχνουν περιφρόνηση απέναντι στον απλό πολίτη.

«Την ώρα που η κυβέρνηση “ξύνει τον πάτο του βαρελιού”, κάποιοι χαϊδεύουν αυτιά και μας καλούν να προσλάβουμε υπαλλήλους. Η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να κυβερνήσετε», ανέφερε και κατέληξε: «Μας περιμένουν δύσκολα και οφείλουμε να λειτουργήσουμε όλοι με ευθύνη, γιατί στα δύσκολα θα πρέπει να συνεργαστούμε με σοβαρότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή