Τρία άτομα κατηγορούνται για εξύβριση του Γιακουμάκη

Τρία άτομα κατηγορούνται για εξύβριση του Γιακουμάκη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαχειριστής και δύο επισκέπτες του blog «to-fresko.blogspot.com» κατηγορούνται ότι ανήρτησαν υβριστικά σχόλια σχετικά με την αυτοκτονία του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Εντοπίστηκαν μετά έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου. Δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Πρόκειται για δύο φοιτητές 25 και 28 ετών και έναν 50χρονο άνεργο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και φυλακιστεί για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν. Ο πρώτος φοιτά στο ΤΕΙ Πληροφορικής στο Αιγάλεω και ζει με τους γονείς του. Ο δεύτερος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εντοπίστηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Λέσβο, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος πήδησε από το μπαλκόνι και τράπηκε σε φυγή μόλις οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματός του. Σε βάρος του ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για απείθεια.

Τα ευρήματα της έρευνας

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των υβριστών του 20χρονου ξεκίνησε την Κυριακή σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Υπεβλήθη αίτημα προς την Google, η οποία την Τετάρτη κοινοποίησε στη Δίωξη τα ψηφιακά ίχνη των χρηστών που είχαν πραγματοποιήσει τις επίμαχες αναρτήσεις. Οπως μάλιστα ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας, υποστράτηγος κ. Μαν. Σφακιανάκης, οι φερόμενοι ως δράστες «κατέβασαν» τις επίμαχες δημοσιεύσεις τη νύχτα της Κυριακής μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, φοβούμενοι πιθανό εντοπισμό τους. Υστερα από κατάλληλη επεξεργασία οι τρεις φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν και δόθηκε εντολή να γίνουν έρευνες στα σπίτια τους προκειμένου να κατασχεθούν πειστήρια (laptops, σκληροί δίσκοι κ.ο.κ.). Από τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας πιθανολογείται ότι διαχειριστής του blog είναι ο 28χρονος, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ίδιος να κοινοποίησε και στο twitter τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Γιακουμάκη. Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, οι συλληφθέντες δεν αιτιολόγησαν την ενέργειά τους, ενώ δεν έχει προκύψει αμεσότερη ανάμειξή τους στην υπόθεση των Ιωαννίνων. Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ψηφιακών πειστηρίων των τριών.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για θανατηφόρο σωματική βλάβη, κατοχή ναρκωτικών, ενώ φέρεται ως το άτομο που πριν από μερικά χρόνια είχε γεμίσει τους τοίχους της συμπρωτεύουσας με υβριστικά συνθήματα που αφορούσαν γυναίκα δημοσιογράφο και πρώην σύντροφό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή