Η Naomi Watts δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο

Η Naomi Watts δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Naomi Watts κάποτε παραδέχτηκε ότι πάντα ένιωθε ότι ένα κομμάτι του εαυτού της λείπει. Ο πατέρας της, Peter Watts, μηχανικός ήχου και υπεύθυνος των περιοδειών του συγκροτήματος Pink Floyd, έφυγε νωρίς από τη ζωή από υπερβολική δόση ηρωίνης, αφήνοντας πίσω του την σύζυγό του Myfanwy Edwards να μεγαλώσει δύο μικρά παιδιά. Η ηθοποιός ήταν τότε μόλις 8 ετών και έπρεπε να διαχειριστεί μαζί με την μητέρα της και τον αδερφό της, Ben, που σήμερα εργάζεται ως φωτογράφος δυσκολίες που είχαν μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία της, όπως αποκαλύπτει η Edwards σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην αυστραλιανή Daily Mail.

Γεννημένη στο Kent της Αγγλίας, η Naomi συγκλονίστηκε από τον θάνατο του πατέρα της και είδε την οικογενειακή της γαλήνη να διαταράσσεται. Η Ουαλή στην καταγωγή μητέρα της που προσπαθούσε να ξαναφτιάξει τη σχέση της με τον Peter μετά το διαζύγιό της, δεν γνώριζε ότι ο πατέρας των παιδιών της έκανε χρήση ηρωίνης. Ο μάνατζερ των συναυλιών των Pink Floyd έλειπε πολύ συχνά από το σπίτι αλλά ήταν γνωστός για το γέλιο του –που μάλιστα ακούγεται και σε κάποια τραγούδια του κορυφαίου άλμπουμ Dark Side of The Moon. Μετά τον θάνατό του, η οικογένεια μετακόμισε κοντά στο σπίτι των παππούδων της Naomi στην Ουαλία πριν εγκατασταθούν στην Αυστραλία για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

«Υπήρχε λύπη στη ζωή μου όταν ήμουν μικρή» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της η δημοφιλής ηθοποιός τονίζοντας ότι η μητέρα έπρεπε να παλέψει για να μεγαλώσει εκείνη και τον αδερφό της. Στην Αυστραλία η Myfanwy δούλευε ερασιτεχνικά ως ηθοποιός ενώ γρήγορα έχτισε μια καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως στιλίστρια και σχεδιάστρια κοστουμιών. Η Naomi παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής και σε νεαρή ηλικία πήρε τον πρώτο της ρόλο στην δραματική ταινία ‘For Love Alone’. Από τότε έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες και στιλάτες γυναίκες του Hollywood κερδίζοντας υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία αλλά και αποθεωτικές κριτικές για τις ερμηνείες της σε ταινίες όπως το ’21 Grams’ αλλά και το ‘The Impossible’.

Όπως λέει η μητέρα της, ο θάνατος του Peter Watts, βοήθησε την κόρη της να έχει το ψυχικό υπόβαθρο που χρειάζεται για να υποδυθεί δραματικούς ρόλους: «Άφησε σημάδια. Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ο θάνατός του έκανε την Naomi πολύ αποφασιστική. Είχε μια βαθιά επιρροή σε εκείνη όπως και σε όλη την οικογένεια», λέει η Edwards και συμπληρώνει ότι εντούτοις «ήταν μια βοήθεια για εκείνη για ταινίες όπως το 21 Grams. Αυτό το συναίσθημα που είναι θαμμένο μέσα της, το χρησιμοποιεί και μπορεί να δουλέψει με αυτό».

Οι προσωπικές αποκαλύψεις της Miv, όπως αποκαλούν την μητέρα της Naomi χαϊδευτικά, είναι συγκλονιστικές: «Η αλήθεια είναι ότι πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ήμασταν χωρισμένοι τότε και το πιο στενάχωρο είναι ότι προσπαθούσαμε να τα ξαναβρούμε εκείνη την περίοδο», αποκαλύπτει και εξηγεί ότι «είναι κάτι τρομερό για τον καθένα, ειδικά στην ηλικία της που χρειαζόταν τον μπαμπά της. Και δεν γνωρίζαμε ότι έκανε χρήση ηρωίνης».  Όπως είπε «ήμασταν μια οικογένεια με τρία μέλη, έπρεπε ή να πνιγούμε ή να κολυμπήσουμε». Η Miv αναρωτιέται μέχρι σήμερα γιατί ο σύζυγός της έκανε αυτές τις επιλογές: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί τα παιδιά του δεν ήταν αρκετά. Τώρα που έχω εγγόνια, καταλαβαίνω ξανά αυτή την χαρά που φέρνουν τα παιδιά στην ζωή κάποιου». Η Edwards εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι «οι τρεις μας ακόμα μιλάμε στον Peter και συχνά τον ακούω να μας δίνει την επιθυμία να συνεχίσουμε» ενώ όπως εξήγησε «όταν οι άνθρωποι με ρωτούν αν είμαι  περήφανη για την Naomi, λέω ότι κυρίως είμαι περήφανη επειδή είναι μια εκπληκτική μητέρα. Αν ο Pete ήταν ζωντανός θα ήταν περήφανος και για τα δυο του παιδιά».

«Άρχισε να παίρνει ναρκωτικά μετά το διαζύγιο. Τον αγαπούσα πολύ, όπως κι όλοι μας, ήταν αδύνατον να μην τον αγαπάς. Η Naomi ακόμα λατρεύει να ακούει ιστορίες για εκείνον», λέει η Edwards που θυμάται αμέτρητα αστεία στιγμιότυπα από τον γάμο της. «Κάποτε περπατήσαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλά μίλια μέσα στο δάσος για να βρούμε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά χαθήκαμε» θυμάται και συμπληρώνει ότι «αργότερα ηχογράφησε ένα τραγούδι για τα παιδιά με φωνή Άγιου Βασίλη κάτω από το δέντρο». Ο Peter αγαπούσε πολύ τα παιδιά του και μάλιστα, όπως θυμάται η Miv, είχε τρέξει στο νοσοκομείο την μέρα που γεννήθηκε η Naomi λέγοντας με ενθουσιασμό στην νοσοκόμα «νομίζω ότι είναι εδώ η γυναίκα μου. Νομίζω ότι γέννησε μωρό!». Ακόμα μπορεί να ακούσει την φωνή του στον διάδρομο του μαιευτηρίου, όπως λέει, αλλά και τις νοσοκόμες που μόλις είδαν τον μωρό την παρομοίωσαν με την Marilyn Monroe.

Η Watts που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει μια καριέρα στην αρκετά ανταγωνιστική βιομηχανία του θεάματος. Μάλιστα μετά τον θάνατο του πρώην φίλου της, Heath Ledger από ναρκωτικά, η ηθοποιός κατάφερε να αποκτήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον Liev Schreiber με τον οποίο έχει δύο γιους. Όπως λέει μάλιστα η μητέρα της, ο Liev είναι εκπληκτικός πατέρας αλλά και εξαίσια ‘πατρική φιγούρα’ και για την Naomi: «Είναι εκπληκτικός, πολύ έξυπνος και καλός πατέρας. Δημιουργεί μαγικές στιγμές για τα παιδιά του καθημερινά. Είναι σταθερός, καλός άνθρωπος και έχει ακεραιότητα. Σίγουρα είναι μια δυνατή πατρική φιγούρα και για εκείνη». Η ηθοποιός που σίγουρα διανύει μια από τις πιο ήρεμες και ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή της, έχει ταυτιστεί με ρόλους βασανισμένων γυναικών που αντιμετωπίζουν διάφορους κινδύνους αφού έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει τις δυσκολίες που πέρασε προς όφελός της και με δημιουργικό τρόπο να γίνει μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή