Στη μαύρη τρύπα της Λίγκας και ο ΟΦΗ

Στη μαύρη τρύπα της Λίγκας και ο ΟΦΗ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε τον περασμένο Νοέμβριο η Νίκη Βόλου, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην τρωθείσα εικόνα του. Παράλληλα, αποδεικνύει ότι, όσοι συνέβαλαν στην ανορθολογική αύξηση των ομάδων της κατηγορίας από 16 σε 18, δεν έλαβαν υπόψη κριτήρια βιωσιμότητάς τους στη βάση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, αλλά αποφάσισαν με γνώμονα τη συγκυρία και τα πρόσκαιρα οφέλη.

Πλέον, οι αγώνες του ΟΦΗ μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, θα κατακυρώνονται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με σκορ 3-0, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο Σάββατο ο οποίος δεν διεξήχθη. Ο ΟΦΗ θα «αποβληθεί» από το πρωτάθλημα και θα τερματίσει στην τελευταία θέση με μείον έξι βαθμούς.

Ενα ζήτημα που προκύπτει για τη Σούπερ Λίγκα είναι η ρήτρα αποχώρησης που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στη σύμβαση με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και φέρεται να είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Δεν αποκλείεται να συγκληθεί Δ.Σ. μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οσον αφορά τον ΟΦΗ, η επόμενη ημέρα δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θ’ ακολουθήσει την πορεία της ΑΕΚ και του Αρη. Δηλαδή να μην αγωνιστεί του χρόνου στη Φούτμπολ Λιγκ και να πάει κατευθείαν στη Γ΄ Εθνική για να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα υπαγωγής σε εκκαθάριση.

Παράλληλα, θα γίνουν κρούσεις σύστασης νέου νομικού προσώπου μέσω απόκτησης νέου ΑΦΜ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρεθεί ομάδα που αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και να επιθυμεί να μετατραπεί σε ΟΦΗ.

Η πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα ήταν από την αρχή προβληματική. Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ποδοσφαιριστές Γεωργίου και Ταυλαρίδης προχώρησαν σε ενεργοποίηση ποινών κατά της κρητικής ΠΑΕ λόγω μη τήρησης των δόσεων που είχαν επιδικαστεί με απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα δεν ενεργοποίησε τις ποινές, ενώ ο ΟΦΗ πήρε προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου για «πάγωμα» των οφειλών, υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα στην οποία συμπεριέλαβε και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Το πειθαρχικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ αφαίρεσε από τον ΟΦΗ την άδεια που του είχε δώσει, ενώ η Σούπερ Λίγκα του έδωσε διορία για να αποσυρθεί από τα πολιτικά δικαστήρια ως προς το αίτημα που αφορούσε την προστασία του από τυχόν εναντίον του πειθαρχικές αποφάσεις.

Την τελευταία στιγμή ο ΟΦΗ εξόφλησε τους Ταυλαρίδη, Γεωργίου και Ρόβα, όμως πριν ανασάνει η νέα διοίκηση υπό τον Ν. Μαχλά, ήρθε η απόφαση της FIFA για αφαίρεση έξι βαθμών λόγω των οφειλών στον Πέσιτς. Λίγες ημέρες μετά ενεργοποιήθηκε ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών για οφειλές στους Ζόρντι και Χόρχε Λόπεζ. Παράλληλα η ΕΠΟ αρνήθηκε να εγκρίνει τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών που έγιναν τον Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή