Πράκτορας 007: Επιχείρηση καθαριότητας

Πράκτορας 007: Επιχείρηση καθαριότητας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρώμη μεταμορφώνεται για τα γυρίσματα του νέου «Μποντ».

Τους παραγωγούς της νέας ταινίας της σειράς Τζέιμς Μποντ «Spectre» ευγνωμονούν οι Ρωμαίοι για την επιχείρηση καθαριότητας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα -οπότε και άρχισαν τα γυρίσματα- στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Την γκρίνια των πρώτων ημερών, την οποία πυροδότησε το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκάλεσε η παρουσία του κινηματογραφικού συνεργείου, αλλά και οι επιφυλάξεις για τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί σε ιστορικά μνημεία, όπως η γέφυρα του 15ου αιώνα Ponte Sisto, όπου προσγειώνεται με αλεξίπτωτο ο Ντάνιελ Κρεγκ, διαδέχτηκε γρήγορα η ικανοποίηση για το… λίφτινγκ στο οποίο υποβλήθηκαν περιοχές όπως το τουριστικό Τραστέβερε.

Μέσα σε μία νύχτα οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης είδαν να απομακρύνονται παρανόμως σταθμευμένα οχήματα, με τη συνδρομή της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας που έφερε μαζί της η παραγωγή, αλλά και να καθαρίζουν τοίχοι από τα γκράφιτι και να απομακρύνονται σκουπίδια χάρη στις γενναίες υπερωρίες με τις οποίες αμείφθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου.

Κυρίως όμως είδαν τη Ρώμη πλουσιότερη κατά 1 εκατομμύριο ευρώ χάρη στα τέλη κινηματογράφησης, τα οποία καταβλήθηκαν στα δημοτικά ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή