Shailene Woodley: Η αντισυμβατική σταρ που ξεχώρισε για το ταλέντο της

Shailene Woodley: Η αντισυμβατική σταρ που ξεχώρισε για το ταλέντο της

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Shailene Woodley δεν έχει στο ενεργητικό της πολλές ταινίες ακόμα, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά κινηματογραφικά βραβεία και να διακριθεί για τους ρόλους της σε σημαντικές ταινίες. Η νεαρή ηθοποιός σε ηλικία μόλις 23 ετών, βασιζόμενη περισσότερο στο ταλέντο της και όχι στην εξωτερική της εμφάνιση, διαγράφει μια ξεχωριστή πορεία στο Hollywood για την οποία θα τιμηθεί με το Trailblazer βραβείο στα MTV Movie Awards. Με μοναδικές ερμηνείες σε ταινίες όπως το The Descendents και το The Fault In Our Stars, η Shailene γρήγορα ανέδειξε την ικανότητά της να κλέβει τις εντυπώσεις στην μεγάλη οθόνη αλλά και στο κόκκινο χαλί, όπου επιλέγει να κάνει αντισυμβατικές εμφανίσεις.

Η Woodley είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, όπως την χαρακτήρισε και ο Stephen Friedman, πρόεδρος του MTV, «είτε καταθέτει την ψυχή της σε συναισθηματικά φορτισμένους ρόλους είτε πυροδοτεί την φαντασία μας σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η Shailene έχει ανεβάσει το επίπεδο για τις ηθοποιούς που αναζητούν διαφορετικούς και ενδιαφέροντες ρόλους ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να παραμείνει προσιτή». Η ηθοποιός δεν έχει ακόμα τον αέρα της σταρ, αφού έχει χτίσει το προφίλ του ‘κοριτσιού της διπλανής πόρτας’, όμως έχει ήδη προκαλέσει τον ενδιαφέρον του κοινού με τις απόψεις της για την μόδα, την διατροφή και τις ιδιαίτερες lifestyle επιλογές της. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της στο αμερικάνικο περιοδικό Nylon, η νεαρή ηθοποιός εξήγησε γιατί δεν τις αρέσουν οι ταμπέλες αλλά και γιατί προτιμά να παρουσιάζει ένα διαφορετικό προφίλ από αυτό που έχουμε συνηθίσει τις celebrities του Hollywood.

«Ο λόγος που δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι ή δεν φεμινίστρια είναι γιατί και τα δύο είναι μια ταμπέλα», λέει εξηγώντας ότι «δεν θέλω να με χαρακτηρίζει ένα πράγμα. Γιατί να έχουμε ταμπέλες που μας χωρίζουν; Θα έπρεπε να μπορούμε να δεχόμαστε ο ένας τον άλλο ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή κάποιας ταμπέλας που μας έχουν φορέσει». Η Shailene στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι ακολουθεί ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής, φορώντας μόνο second-hand ρούχα, μαζεύοντας νερό από το βουνό, φτιάχνοντας μόνη της την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιεί και τα καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας της. Για αυτό τονίζει ότι «η αλλαγή δεν θα έρθει εστιάζοντας στα μικρά πράγματα που λένε οι ηθοποιοί» και πιστεύει ότι «εάν χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που ξοδέψαμε για αυτή τη συνέντευξη για να εστιάσουμε στην γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε διάφορα μέρη της Αφρικής, φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Woodley επιμένει να δίνει πιο ουσιαστικές συνεντεύξεις. Η περσινή συνέντευξή της στο περιοδικό Time είχε συζητηθεί αρκετά, αφού η ηθοποιός είχε σταθεί απέναντι στον φεμινιστικό λόγο που υιοθετούν πολλές συνάδελφοί της: «Δεν είναι επειδή αγαπάω τους άντρες αλλά πιστεύω ότι η ιδέα του να φέρουμε τις γυναίκες στις εξουσία απομακρύνοντας τους άντρες δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί πάντα χρειάζεται ισορροπία. Εγώ έχω καλή σχέση με την αντρική πλευρά του εαυτού μου. Είμαι μισή θηλυκή και μισή αρσενική, όπως πιστεύω και όλοι μας» είχε πει χαρακτηριστικά. Η Shailene, όπως και πολλές ηθοποιοί της γενιάς της, η Emma Watson και η Jennifer Lawrence, αποδεικνύει ότι όχι μόνο έχει άποψη για τα θέματα της επικαιρότητας αλλά είναι έτοιμη να την υποστηρίξει με όποιο (επαγγελματικό) κόστος. Χωρίς να προσπαθεί να υιοθετήσει το προφίλ της αντι-σταρ, όπως για παράδειγμα η επίσης ταλαντούχα Kristen Stewart, η ηθοποιός τόσο μέσα από τις συνεντεύξεις της όσο και από τις επαγγελματικές της επιλογές, εκφράζει την διαφορετικότητά της με θετικό τρόπο. Και παρόλο που θεωρεί την υποκριτική απλά ένα ‘χόμπι’ ενώ δηλώνει ότι σκοπεύει κάποια στιγμή να αναζητήσει κι άλλα επαγγελματικά πλάνα, ονειρεύεται να υποδυθεί πιο ώριμους χαρακτήρες αλλά και ένα ρόλο σε ένα μεγαλοπρεπές μιούζικαλ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή