Με τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση

Με τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απομόνωση του Μπαντ Ερλαχ, μία περιοχή που βρίσκεται στον αυστριακό νότο κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, ο Σέρχιο Μαρκαριάν και οι ποδοσφαιριστές του επιχειρούν από τη Δευτέρα να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα για τον πρόωρο τελικό της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή το βράδυ στη Βουδαπέστη, όπου η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να βάλει την εθνική μας σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση της Γαλλίας.

Ωστόσο, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκινά με πολλά προβλήματα τη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Μανιάτης, ο Μήτρογλου και ο Χολέμπας είναι τραυματίες και έχουν τεθεί νοκ άουτ. Παράλληλα, στην πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, μόλις εννέα διεθνείς γυμνάστηκαν, οι Καπίνο, Βελλίδης, Μπακάκης, Γιάννου, Γιαννιώτας, Φετφατζίδης, Σάμαρης, Καρέλης και Σταφυλίδης. Οι υπόλοιποι είχαν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους και δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης.

Ουσιαστικά από χθες άρχισε ο Μαρκαριάν να δουλεύει με το σύνολο των ποδοσφαιριστών του. Θυμίζουμε πως στην αποστολή βρίσκονται οι Καρνέζης (Oυντινέζε), Καπίνο (Μάιντς), Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τοροσίδης, Μανωλάς (Ρόμα), Μπακάκης (ΑΕΚ), Κ. Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Μόρας, Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης (Ελλάς Βερόνα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Σταφυλίδης (Φούλαμ), Λαγός, Καρέλης (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Ατρόμητος), Σάμαρης (Μπενφίκα), Κονέ (Oυντινέζε), Φορτούνης, Σιόβας (Ολυμπιακός), Φετφατζίδης (Κιέβο Βερόνα), Γιαννιώτας (Αστέρας Τρίπολης), Γιάννου (Πανιώνιος), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ).

Ο νέος «δάσκαλος» της Εθνικής, ο Σέρχιο Μαρκαριάν με τη βοήθεια των παλαιών, όπως του Κατσουράνη που επέστρεψε στην ομάδα, ελπίζει να βελτιώσει την ψυχολογία όλων όσοι σχετίζονται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του τελικού με τους Ούγγρους. Παράλληλα, φιλοδοξεί μέσω των προπονήσεων να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τις αδυναμίες που εμφάνισε η ελληνική ομάδα στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχει συγκομιδή μόλις ενός βαθμού. Ετσι, βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκέφτεται να επαναφέρει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο βασικό σχήμα, έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια. Ο αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τον κράτησαν εκτός γηπέδων για σημαντικό χρονικό διάστημα. Φαίνεται ξεκάθαρα στους αγώνες που δίνει με τη γερμανική ομάδα, όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εξετάζει το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει σε ρόλο αμυντικού μέσου, μπροστά από τα δύο στόπερ, τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα προέκυψε για τον τεχνικό της Ουγγαρίας, Παλ Ντάρνταϊ, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γκερκό Λόβρενσιτς της Λεχ Πόζναν, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Ο 26χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός που έχει οκτώ συμμετοχές με την Εθνική Ουγγαρίας, έμεινε εκτός αποστολής. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ένας εκ των Λάζλο Μπάρτα (Πάσκι), Ντάνιελ Μπόντε (Φερεντσβάρος), Γκιούλα Φόρο (Ουίπεστ), Πέτερ Γκούλασι (Ζάλτσμπουργκ), Ζόλταν Ζέλεσι (Πούσκας Ακαντέμια), Γιόζεφ Βάργκα (Ντεμπρετσένι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή