Φέσσας σε Βαρουφάκη: Να αρθεί η αβεβαιότητα

Φέσσας σε Βαρουφάκη: Να αρθεί η αβεβαιότητα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για άμεση άρση της αβεβαιότητας που έχει παραλύσει την οικονομία επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, που παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Τα μέλη του ΣΕΒ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους και να του θέσουν κρίσιμα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μεταξύ αυτών, τέθηκε το θέμα των προοπτικών και της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, η φορολογική πολιτική και η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και η άρση των αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα.

Κύκλοι του ΣΕΒ μετέφεραν χθες την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος όπως αναφέρουν, ανέδειξε στη συζήτηση τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ως το μέγα διακύβευμα αυτή τη στιγμή για τη χώρα. Τάχθηκε υπέρ της επιχειρηματικότητας και υποσχέθηκε στήριξη στις επιχειρήσεις, ενώ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων σημείωσε ότι είναι υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι θα παράγουν αξία στην οικονομία. Για το θέμα της φορολογίας, ο κ. Βαρουφάκης αναγνώρισε στη συζήτηση ότι φόρους πληρώνουν μόνο οι συνεπείς πολίτες και επιχειρήσεις και επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των φορολογικών εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. «Ο υπουργός είχε έναν ειλικρινή διάλογο με τα μέλη του ΣΕΒ και δεσμεύθηκε στην έμπρακτη και εποικοδομητική συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με τις επιχειρήσεις και τον ΣΕΒ» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή